AKTUALITÁSOK

Pályázati felhívás

2018. jan. 17. - 15:57

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Művelődési, Kulturális és Szociális Bizottsága a 2018. évben Ruzsinára (Rózsaszállásra) és Balatonmáriafürdőre hátrányos helyzetű kerületi gyermekek számára szervezett nyári tábor támogatására, előfinanszírozással

 

pályázatot hirdet.

 

Pályázók köre: Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata fenntartásában lévő óvodák, a kerületi, állami fenntartásban és működtetésben lévő iskolákat támogató alapítványok, továbbá az önkormányzati fenntartású szociális és gyermekjóléti intézmény.

 

Pályázat célja: Ruzsinára (Rózsaszállásra) és Balatonmáriafürdőre hátrányos helyzetű kerületi gyermekek számára szervezett nyári tábor támogatása.

 

Pályázati feltételek:

 

 • kerületi állami fenntartású és működtetésű iskolákat támogató alapítványok, min. 25 fő táborozására pályázhatnak,
 • önkormányzati fenntartásban és működtetésben lévő óvodák, valamint szociális és gyermekjóléti intézmény max. 25 fő táborozására pályázhatnak.

 

A pályázók köréből kizárásra kerülnek azon pályázók, akik a 2017. évi pályázaton elnyert támogatás felhasználásáról hiányosan, esetleg nem számoltak el.

 

Egyazon pályázó több nyári tábori program megvalósításához is nyújthat be pályázatot.

 

A ruzsinai tábor befogadóképessége: 102 fő

A balatonmáriafürdői tábor befogadóképessége: 60 fő

 

Rendelkezésre álló forrás: Budapest Főváros VII. Kerület Önkormányzata Képviselő-testületének a 2018. évi átmeneti gazdálkodás szabályairól szóló 31/2017. (XII.20.) önkormányzati rendeletében e célra biztosított támogatási keret, melynek összege: 7.000.000,- Ft.

 

Jelen pályázat támogatási feltételei a pályázati keretösszeg, valamint a létszámkeret kimerüléséig, de legfeljebb 2018. február 15. napjáig állnak fenn.

 

Az elnyerhető támogatás mértéke pályázatonként :       min. 70 000,- Ft.

                                                                                             max. 800.000,- Ft.

 

Az elnyert támogatási összeg formája: egyösszegű, vissza nem térítendő támogatás, előfinanszírozással.

 

A pályázat keretében megvalósítandó programhoz szükséges saját forrás mértéke:

A pályázott program teljes költségvetésének 10%-a.További információk és kapcsolódó dokumentumok a csatolmányban találhatók!

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

RÉGEBBI HIREINK

 • "B" kategóriás jogosítvány pályázat

 • ma - 09:45
 •  

  F E L H Í V Á S

  Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata felhívást tesz közzé „B” kategóriás gépjárművezetői engedély megszerzéséhez szükséges oktatáson való részvételre

   

  Az oktatásra jelentkezhetnek, akik a középiskola 10. évfolyamának megkezdésekor VII. kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeztek és folyamatos jelleggel, életvitelszerűen Erzsébetvárosban laknak, valamint 2017/2018-as tanévben kezdték meg 12. és 13. évfolyamon tanulmányaikat.

   A juttatást a 25/2015. (VI.30.) önkormányzati rendelet tartalmazza, amely magában foglalja a gépjárművezető engedély megszerzéséhez szükséges első elméleti vizsgát, valamint a gyakorlati képzést 30 óra időtartamban, és az ahhoz kapcsolódó első vizsgát.

  A támogatás igénybevételének feltétele a szervező és a tanuló, illetőleg gondviselő közötti megállapodás létrejötte, valamint az oktatást folytató gazdasági szervezet igazolása arról, hogy a résztvevő az elméleti képzés költségét előzetesen megtérítette.

  A jelentkezési laphoz kötelező mellékletként csatolandó az iskolalátogatási igazolás (az évfolyam megjelölésével), valamint annak leadásakor a személyi igazolvány, és a lakcímkártya – érvényesség ellenőrzése céljából – bemutatása szükséges.

   

  További információért kérem kattintson a bővebben gombra!

 • Lakossági tájékoztató

 • 2018. feb. 20. - 15:29
 • Lakossági tájékoztató a szociális támogatások és szociális szolgáltatások, valamint a pénzbeli, természetbeni és személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátások igénybevételének helyi szabályozásáról szóló 6/2016 (II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról
  Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy 2018. február 20. napjától hatályba lépett a helyi szociális rendelet módosítása, melynek értelmében emelkedik a gyermekekhez kapcsolódó támogatások jövedelemhatára. A beiskolázási és gyermekvédelmi települési támogatás jövedelemhatára az öregségi nyugdíjminimum 200 %-áról 220 %-ra, azaz 57 000 Ft-ról, 62700 Ft-ra emelkedik. A táborozási támogatás jövedelemhatára az öregségi nyugdíjminimum 150%-os mértékéről szintén 220%-ra, azaz 42750 Ft-ról 62700 Ft-ra nő. A táborozási támogatás esetében a támogatás egy évre adható összege is változott, az eddigi 7000 Ft helyett, a tábor, kirándulás igazolt költségének megfelelő összeg, de legfeljebb 14 000 Ft-ban került meghatározásra. Az ösztöndíj támogatás jövedelemhatára 10%-kal, az öregségi nyugdíjminimum 240 %-áról 250 %-ra, azaz 68400 Ft-ról 71250 Ft-ra emelkedik.


  További információkat a Bővebben gombra kattintva a csatolmányban találhatnak.

 • Sajtóközlemény

 • 2018. feb. 18. - 21:24
 •  

  Az érvénytelen népszavazást követően is további intézkedéseket tesz a városvezetés a lakók védelmének érdekében

   

  Erzsébetváros Önkormányzata köszönetét fejezi ki mindazok számára, akik véleménynyilvánításukkal segítették a városvezetés munkáját.

   

  2018. február 18-án este lezárult Budapest Főváros VII. kerületében kiírt helyi népszavazás a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásával kapcsolatban, melyet a helyi képviselő-testület kezdeményezett. A reggel 6 órától este 19 óráig tartó szavazáson az erzsébetvárosi választópolgárok 15,89 %-a járult az urnákhoz, összesen 6918 fő adta le a szavazatát.

   

  A népszavazási adatokat alapul véve megállapítható, hogy a referendum nem tekinthető érvényesnek, mivel a 43520 szavazásra jogosultnak kevesebb, mint a fele adta le szavazatát, akik közül 4572 fő az éjféli zárórára voksolt, míg 2316 fő az éjfél utáni nyitva tartás mellett foglalt állást, 30 szavazat érvénytelen volt.

   

  Az érvénytelen népszavazás ellenére az önkormányzat továbbra is fel kíván lépni a vendéglátóhelyek és a turisták okozta problémák megoldása érdekében és tovább kívánja növelni az itt lakók nyugalmát biztosító támogatások, pénzügyi források és intézkedések kereteit. Mindezeken túl a városvezetés olyan törvényalkotást fog kezdeményezni, amely az itt lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét és biztonságát segíti elő. Erzsébetváros jövője a pártpolitikát felülíró közös ügy, ezért a városvezetés számít valamennyi párt és a helyi lakóközösségek képviselőinek konstruktív együttműködésére az itt élők érdekét és nyugalmát szolgáló további döntések előkészítése és meghozatala során.

 • Helyi Választási Iroda elérhetőségek

 • 2018. feb. 18. - 09:34
 •  

  BUDAPEST FŐVÁROS VII. KERÜLET ERZSÉBETVÁROS HELYI VÁLASZTÁSI IRODA

   


  Cím:               1073 Budapest, Erzsébet krt. 6. III. 319.

  Postacím:      1984 Budapest, Pf.: 3

  E-mail:          

  Fax:                267-9198

  Vezetője:                       Dr. Gotthard Gábor

  Vezető-helyettes:         Medgyesi Judit

   

  INFORMÁCIÓ


  Jogi ügyek: 462-3212

  Névjegyzék, igazolások: 462-3220           

   

  Ügyfélfogadás:


  Hétfő:          8.00 - 16.00

  Kedd:          8.00 – 16.00

  Szerda:       8.00 – 16.00

  Csütörtök:  8.00 – 16.00

  Péntek:       8.00 – 16.00

                            

  Egyéb információk: 


 • Szünet

 • 2018. feb. 16. - 12:06
 •  

  Tisztelt Ügyfeleink!

   

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. február 19-én (hétfőn) a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

   

  Ügyeletet kizárólag a Hatósági és Ügyfélszolgálati Iroda tart


  1) újszülöttek anyakönyvezése, illetve temetési engedélyek kiadása ügyében 09 és 15 óra között,

  2) hagyatéki ügyekben a hagyatéki leltár felvétele céljából idézett ügyfeleknek 13.30 és 17 óra között.

   

  A Helyi Választási Iroda ez idő alatt is folyamatosan nyitva tart!

   

  Megértésüket köszönjük!

 • Családi Nap

 • 2018. feb. 15. - 10:48
OLDALAK:
1

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT

KÖRNYEZETI INFORMÁCIÓS RENDSZER

E-időpont foglalás