• írta Adminisztrátor
  • 2021. március. 25. csütörtök
  • 4

A világjárvány miatt kialakult problémákról és ezek megoldásáról egyeztetett a Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport

A világjárvány miatt kialakult problémákról és ezek megoldásáról egyeztetett a Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport.
title image

A világjárvány miatt kialakult problémákról és ezek megoldásáról egyeztetett a Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport

A világjárvány miatt kialakult problémákról és ezek megoldásáról egyeztetett a Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport. A pandémia súlyosan érintette a vendéglátóipari szektort: Zsendovits Ábel, a Munkacsoport tagja, az egyik kerületi vendéglátóhely üzletvezetője elmondta, úgy látja, hogy legalább a helyek 40%-a be fog zárni, mert nagyon kevesen tudnak túlélni a turizmus nélkül.

A túléléshez az önkormányzat is igyekszik segítséget nyújtani – erről már a Munkacsoport vezetője számolt be. Ujvári-Kövér Mónika úgy fogalmazott: az önkormányzatnak az a célja, hogy elősegítsék a vendéglátóhelyek legális működését, ezáltal élhetőbb környezetet teremtve az itt lakóknak. Ennek kapcsán pedig emlékeztette a Munkacsoportot arra, hogy amikor tavaly elfogadták az éjfél utáni nyitvatartást lehetővé tevő kritériumrendszert, akkor csak 1 évre adtak engedélyt. A járvány okán bevezetett korlátozások miatt azonban a vendéglátóhelyek mindössze néhány hétig működhettek csak az új keretek között. Éppen ezért felvetődött, hogy az eddig kiadott engedélyeket - ahol a Hatósági Iroda minden esetben ellenőrizte, hogy valóban teljesültek a feltételek – az önkormányzat automatikusan meghosszabbítsa erre az évre. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy amikor a kormány engedi a nyitást, év végéig nem kell újra engedélyért folyamodni. A Munkacsoport támogatta a javaslatot, amely tartalmazza azt is, hogy ha valaki korábban már megsértette a szabályrendszert, és újra szabályt szeg, akkor a meghosszabbított engedély időszaka alatt is a szankció következő lépcsőfokára lép.

Ujvári-Kövér Mónika ismertette azokat az önkormányzati döntéseket is, amelyek segítik a járvány által sújtott vállalkozásokat, a kedvezményes közterület-használati díjtól a pandémia miatt bajba jutott családok támogatásáig. A Munkacsoport vezetője minden érintettnek elmondta: észrevételeikkel, problémáikkal továbbra is bármikor fordulhatnak az illetékes irodákhoz vagy akár személyesen hozzá is. 

kohezios_alap