• írta Adminisztrátor
  • 2021. április. 10. szombat
  • 3

Aktuális heti összefoglalónkat itt olvashatják

Aktuális heti összefoglalónkat itt olvashatják
title image

Aktuális heti összefoglalónkat itt olvashatják

Az oltással kapcsolatban elég sok kérdést kaptunk a héten. Többen azzal fordultak hozzánk, mit vigyenek magukkal, mennyivel előbb érkezzenek az oltópontra. 

Általános tapasztalat, hogy a kijelölt időpont előtt 15-20 perccel érdemes az oltóhelyre érkezni. Szükség lesz a TAJ kártyára, a személyi igazolványra és a lakcímkártyára. Amennyiben tehetik, töltsék le, nyomtassák ki és kitöltve vigyék magukkal ezt a nyilatkozatot:  https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_0.pdf

Az első oltás után közvetlenül még nem alakul ki védettség, ezért továbbra is fontos, hogy betartsuk az óvintézkedéseket. Az oltás után tudnivalókkal kapcsolatban ajánljuk korábbi összeállításunkat: https://www.erzsebetvaros.hu/hireink/koronavirus/koronavirus/koronavirus-oltas-utani-tudnivalok

Volt, aki arra volt kíváncsi, mivel segítjük a háziorvosokat, vagy a lakókat a járvány idején. 

A rászorulóknak egyszerhasználatos maszkokat küldött az önkormányzat. Az orvosok munkáját önkéntesek segítik, a védekezéshez speciális maszkokat, kéz- és felületfertőtlenítőket ajánlottunk fel. Az általános iskolák tanárait – igény szerint – az önkormányzat saját költségén leteszteli; a teszt választ ad arra is, hogy kialakult-e valamilyen védettség, akár egy korábbi fertőzés, akár a védőoltás eredményeképp. 

A köztisztasági kampányról, a takarításról is érkeztek kérdések.

Többen arra voltak kíváncsiak, hogy mikor kezdődik a nagytakarítás, és merre járnak majd a gépek. A munka április 12-én, hétfőn indul és lényegében egész Erzsébetvárosra kiterjed. Ezzel párhuzamosan kicseréljük a megrongálódott, elhasználódott szemeteseket. Közel 400 darabot új hulladékgyűjtőt helyezünk ki, ahol ez szükséges, ott a tartóoszlopot is kicseréljük. 

kohezios_alap