• írta Adminisztrátor
  • 2020. január. 24. péntek
  • 1

Erzsébetváros megsegíti a Kormány által magukra hagyottakat

Erzsébetváros megsegíti a Kormány által magukra hagyottakat
title image

Erzsébetváros megsegíti a Kormány által magukra hagyottakat

Mint ismertes az Orbán kormány döntése alapján nem lesznek ingyenes orvosi ellátásra jogosultak azok, akiknél összegyűlik három havi tartozás a társadalombiztosítási hozzájárulás fizetésénél. A Kormány ezzel pont azokat az embereket sodorja még reménytelenebb élethelyzetbe, akiket már beszippantott az örvény és nem tudnak úrrá lenni azon a válsághelyzeten, amibe kerültek.

Biztos van olyan is, aki bár megtehetné, de nem fizet, miattuk azonban nem lehet adott esetben az orvosi segítség hiánya miatt halálra ítélni azokat, akik önerőből nem tudnak változtatni szorult helyzetükön.

Ezért döntött úgy Erzsébetváros önkormányzata, az országban elsőként, hogy azoknak, akiknek anyagi helyzete - az érvényben lévő szociális rendelet szerint – ezt szükségessé teszi, évente egyszer átvállalja legfeljebb négy havi tartozásuk kifizetését. Ezzel segíti azokat a rászorultakat, akiknek a TAJ számát érvénytelenítették, hogy rendezhessék tartozásukat és ezzel újra jogosultak legyenek az ingyenes orvosi ellátásra.

kohezios_alap