• írta Adminisztrátor
  • 2020. január. 21. kedd
  • 2

Erzsébetváros új vezetése jobban szeretné segíteni a háziorvosokat

Erzsébetváros új vezetése jobban szeretné segíteni a háziorvosokat
title image

Erzsébetváros új vezetése jobban szeretné segíteni a háziorvosokat

A kerületben dolgozó háziorvosokkal találkozott az önkormányzat tanácstermében Erzsébetváros önkormányzatának vezetése és dr. Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

Niedermüller Péter polgármester elmondta, azért vannak itt, mert az önkormányzat jobban szeretné segíteni a háziorvosok munkáját, mert tudják, hogy a kerület lakóinak az egészségügyi ellátás az egyik legfontosabb kérdés.

Természetesen főleg a gondok kerültek szóba, a rendelési idő igényekhez alakításától kezdve a nagyszámú külföldi beteg ellátásának problémájáig. A háziorvosok és házi gyermekorvosok beszámoltak arról, hogy esetenként kiváló az együttműködés a kórházakkal, szakrendelőkkel, (például a Péterfy labor gyorsaságát világszínvonalúnak nevezték) de azt sem hallgatták el, hogy több helyen gond van az együttműködéssel. Sokszor előfordul például, hogy a szakorvosok feleslegesen (és törvénytelenül) küldik vissza a betegeket beutalóért a háziorvoshoz, ahelyett, hogy ezt maguk kiállítanák.

Az háziorvosok és az önkormányzat egyaránt fontosnak tartják, hogy az erzsébetvárosi honlapon naprakész információt kapjanak az érintettek az ellátásról, a rendelés helyéről és idejéről, lehetőség szerint idegen nyelven is.

Ennek megoldására is ígéretet tettek a kerület vezetői, valamint arra is, hogy megtalálják a módját, hogy minden lakóházban legyen egy hirdetőtábla, hogy azokhoz is eljusson az információ, akik nem használják a világhálót, vagy éppen nem beszélik a magyar nyelvet.

Dr. Oláh Lajos képviselő úr hozzátette: sok probléma van, amit saját erőből nem tudunk megoldani, de ami szervezés kérdése ott igyekszünk javítani a helyzeten.

A háziorvosok értékelték Erzsébetváros vezetőinek pozitív hozzáállását, de - mint mondták - a kapcsolatfelvétel már korábban is megtörtént, amit nem nagyon követtek intézkedések.

Zárszóul Niedermüller Péter polgármester kijelentette: őt azért választották meg, hogy változtasson. Már lesznek változások a költségvetésben is, és van változás a vezetés hozzáállásában is. Ami a legfontosabb – mondta, hogy maradjon élő a kapcsolat. Februárban újra üljenek le így együtt, de arra a találkozóra már el kell hívni a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatóját is.

kohezios_alap