• írta Adminisztrátor
  • 2022. január. 05. szerda
  • 0

Jelentkezzen szavazatszámláló bizottsági tagnak!

title image

Jelentkezzen

szavazatszámláló bizottsági tagnak!

 

2022 tavaszán kerül sor az országgyűlési képviselők megválasztására, valamint várhatóan több kérdésben népszavazásra is sor kerül.

A szavazásnapi feladatok lebonyolításában kiemelt jelentősége van a szavazatszámláló bizottságoknak, amelyek tagjait a képviselő-testület választ meg.

Ha részt szeretne venni ebben a munkában, jelentkezzen választott szavazatszámláló bizottsági tagnak a Helyi Választási Irodánál.

 

Feltételek:

·         Választott szavazatszámláló bizottsági tag a településen (Budapest VII. kerület) lakcímmel rendelkező választópolgár lehet.

·         Nem lehet tagja a szavazatszámláló bizottságnak a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, hivatásos, szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona, valamint a jelölt.

·         Nem lehet a szavazatszámláló bizottság választott tagja – az előbbieken túl – párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottsági illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével.

 

A feltételek teljesülését igazolni kell, illetve arról nyilatkozatot kell aláírni.

A választott szavazatszámláló bizottsági tagok megbízatása nem kizárólag a 2022. évi választásra szól, hanem a következő országgyűlési választásra megválasztott szavazatszámláló bizottságok megválasztásáig, tehát várhatóan 4 évig tart.

A szavazatszámláló bizottság választott tagjait tiszteletdíj illeti meg és a szavazást követő napon mentesülnek az őket egyébként terhelő munkavégzési kötelezettség alól.

 

További információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:

Budapest VII. Helyi Választási Iroda

1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Telefon: 06-1-462-3212,  06-1-462-3191

E-mail: [email protected]

 Helyi Választás Iroda

adatlap és nyilatkozat

kohezios_alap