• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. június. 23. csütörtök
  • 0

Madagaszkár – zenés kalandtúra

Budapesti ősbemutatóval indítja új évadát a Pesti Magyar Színház.
title image

Budapesti ősbemutatóval indítja új évadát a Pesti Magyar Színház

Madagaszkár – zenés kalandtúra

Műfaji sokszínűséggel készül a következő évadra Pesti Magyar Színház. Ősszel budapesti ősbemutatóval érkezik a Dreamworks világhírű meséje, a Madagaszkár, zenés kalandtúra, melynek elindultak a próbái május végén, a nagyszínpadon.

A Hevesi Sándor téri intézmény a nagyszabású, látványos és kalandokkal teli előadást 2022. november 5-6-án kettős szereposztással mutatja be. Az előadás rendező-koreográfusa Vincze Balázs, rendezője Gémes Antos, zenei vezetője pedig Szemenyei János. A díszlet- és jelmezterveket az a Kovács Yvette Alida jegyzi, aki a teátrummal több nagysikerű előadáson dolgozott már, többi között az Oliver! musicalen is. Az bemutató érdekessége: a teátrum saját szövegkönyvvel dolgozik, így egyedi élményt kaphat a néző.

Vincze Balázs rendező-koreográfus így nyilatkozott: „A színészek többségével most fogok először dolgozni, de már az első találkozáskor megállapítottam, hogy nagyon jó hangjuk van. Természetesen a színészet és a karakterek erős megformálása is lényeges pont, ám úgy gondolom, hogy a legfontosabb a hang és az akusztikai élmény.

Gémes Antos rendező szerint: „Nagyon jó és nagyon szép emberek dolgoznak ebben a társulatban. Ez abban mutatkozik meg, hogy újra és újra szeretnek egymással találkozni, hajlandóak új arcokat mutatni, teljes energiával dolgozni. Mindig úgy, mintha először találkoztak volna.”

A Madagaszkár főbb szerepeiben látható lesz többek között: Pásztor Ádám, Murvai Márton, Soltész Bözse, Bede Fazekas Anna, Szurcsík Ádám és Pavletits Béla.


Fotó: Juhász Éva 

kohezios_alap