• írta Adminisztrátor
  • 2020. január. 21. kedd
  • 2

Megvannak a kéményseprői ellenőrzések időpontjai

Megvannak a kéményseprői ellenőrzések időpontjai
title image

Megvannak a kéményseprői ellenőrzések időpontjai

Megjelent a kemenysepro.hu oldalon az a címlista, amin az erzsébetvárosi lakók megnézhetik, mikor érkezik hozzájuk a kéményseprő.

A kéményseprés időpontját nem kell megrendelni, ha valaki társasházban lakik, az mindig előre ütemezett időpontban történik. (link: http://kemenysepro.hu/wp-content/uploads/FOKETUSZ_2020_utemezes_07_20191231.pdf ) Csak a családi házakhoz, vagy nem lakás céljára szolgáló ingatlanokhoz kell külön kéményseprőt hívni.

Amennyiben gáz fűtésű lakásban lakik valaki, akkor kétévente egy alkalommal, szilárd tüzelés esetében pedig évi egy alkalommal ellenőrzi a Főkétüsz a kéményeket; ugyancsak 4 évente műszaki felülvizsgálatot is végeznek.

A kéményseprés időpontjáról a Főkétüsz legalább 15 nappal korábban értesíti a lakókat. A szervezet honlapján lehet kérni elektronikus értesítést is. (link: https://ugyfel.kemenysepro.hu/bejelentkezes)

Ha a lakásba gazdálkodó szervezet (akár egyéni vállalkozó is) székhelye, telephelye, fióktelepe van bejelentve, vagy az ingatlan nem magántulajdon, a kéményseprésért fizetni kell (hogy mennyit, és hogyan, azt itt megtalálható.) (link: http://kemenysepro.hu/szolgaltatasok/ugyfelkapcsolat/dijtetelek/)

kohezios_alap