• írta Adminisztrátor
  • 2020. április. 28. kedd
  • 2

Újabb feljelentést tettünk, ezúttal üzleti titok megsértése és csalás gyanúja merült fel

Újabb feljelentést tettünk, ezúttal üzleti titok megsértése és csalás gyanúja merült fel
title image

Újabb feljelentést tettünk, ezúttal üzleti titok megsértése és csalás gyanúja merült fel

Újabb feljelentést tettünk, ezúttal üzleti titok megsértése és csalás gyanúja merült fel. A rendőrök először azt mondták: nem történt bűncselekmény, az ügyészség szerint viszont nyomozniuk kéne, mielőtt ilyen megállapítást tesznek.

Rózsa Attila, az Erzsébetvárosi Szolgáltató Kft. (ERVSZ) ügyvezetője volt 2019. november 26-ig. 2019. december 15-2020. január 31-ig pedig azzal bízta meg a cég, hogy ellenőrizze a Kft. társasházkezelői feladatait, valamint a társasházkezeléssel kapcsolatos pénzügyi tranzakciókat előzetesen ellenjegyezze.

A megbízatása közben létrehozott egy honlapot, ami társasházkezelést hirdetett. Ezt úgy készítette el, mintha ez az Erzsébetvárosi Szolgáltató Kft. saját honlapja lenne. Még a munkatársak nevét és fotóit is feltette. Ezenkívül elkészített egy adatbázist is, a társaság által kezelt társasházakról, csakhogy ilyen adatbázis elkészítéséhez nem volt joga. Főleg úgy nem, hogy ehhez a gyanú szerint bedobozolt iratanyagokat vitt ki több ízben az ERVSZ székhelyéről, valamint a munkahelyi szerverre kapcsolódva a saját gépét használta engedély és hozzájárulás nélkül. Ez lehetőséget biztosított számára arra, hogy, a gyanú szerint a társasházkezelés teljes iratanyagát a saját gépére másolja.

Felmerül a gyanú, hogy a jogtalanul készített adatbázist arra akarja használni, hogy azután is társasházkezeléssel foglalkozhasson, miután lejárt a megbízása.

Kifejezett kérés volt felé, hogy a munkaadójával történt egyeztetés nélkül nem hívhat össze társasházi közgyűlést, de ő ezt mégis megtette. Bár a házban az önkormányzat is tulajdonos, a közgyűlést úgy szervezte meg, hogy az önkormányzat, és a társasház kezelését ellátó ERVSZ ne tudjon róla. A ház tulajdonosai ilyen körülmények között választották meg közös képviselőnek. Emiatt az önkormányzat bírósághoz fordult, hogy érvénytelenítsék a Rózsa Attila megválasztásáról szóló határozatot.

Miután a munkaadója érdekeivel szemben dolgozott, az ERVSZ 2020. jan. 23-án felmentette a munkavégzés alól, és kérte, hogy a honlapot adja át, de erre Rózsa Attila nem volt hajlandó.

Csakhogy a felmentésével az ügy nem ért végett, ugyanis tények bizonyítják, hogy olyan adatokhoz is hozzájutott, amelyeket már azután adtak postára, hogy őt elküldték a cégtől. Ez azt jelenti, hogy a feltételezett bűncselekmények elkövetésében legalább egy jelenlegi alkalmazott is segíti. Hogy ki ő azt a rendőrség fogja kideríteni.

Miután a feljelentést megkapták a rendőrségen úgy látták, nyilvánvaló, hogy nem történt bűncselekmény ezért nem is kell nyomozniuk. Az ügyészség múlt heti döntése viszont arról rendelkezik, hogy a rendőrség nem zárhatja le ezt az ügyet nyomozás nélkül.

kohezios_alap