• írta Adminisztrátor
  • 2019. december. 16. hétfő
  • 2

Várakozási engedélyek igénylése

title image

Várakozási engedélyek igénylése

TISZTELT KERÜLETI SZEMÉLYGÉPJÁRMŰ TULAJDONOS!

Tájékoztatom, hogy az önkormányzat által korábban kiadott várakozási hozzájárulásának érvényességi ideje

  1. január 31-én lejár.

Erzsébetváros Önkormányzata 2020. évben is változatlan feltételekkel biztosítja a kerületi lakosoknak a kedvezményes parkolási lehetőséget.

A kérelmek benyújtásának kezdete: 2019. december 16.

 

A lakossági várakozási hozzájárulásokat POSTAI ÚTON lehet igényelni a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodájának címezve (1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.), a túloldalon található kérelem nyomtatványon.

Az elkészített várakozási engedélyeket ebben az esetben postai úton juttatjuk el Önhöz, a nyilvántartásunkban szereplő kerületi lakcímére.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a mellékelt nyomtatványt a forgalmi engedély fénymásolatával együtt szíveskedjen megküldeni a Polgármesteri Hivatal részére. Az eljárás, a kitöltött nyomtatvány beérkezésével, valamint az eljárás költségtérítésének befizetésével egyidejűleg indul meg.

A gyorsabb ügyintézés érdekében, amennyiben rendelkezésére áll, kérem, csatolja a befizetést igazoló eredeti csekkszelvényt (a másolat megőrzése mellett)vagy az átutalásról rendelkező igazolás másolatát.

 

Továbbra is lehetőséget biztosítunk a SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉSRE a Polgármesteri Hivatal Akácfa utca 42-48. szám alatti (Klauzál téri Piac), valamint az Erzsébet krt. 6. szám alatti ügyfélszolgálatain. 

 

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSHEZ Erzsébetváros Önkormányzatát a https://epapir.gov.hu/ oldalon találják meg. Hivatalunk honlapján található nyomtatványok közül (https://erzsebetvaros.hu/ügyintézés/letölthető űrlapok) válassza ki a „Lakossági várakozási hozzájárulás 2020” nyomtatványt és a nyomtatványon felsorolt mellékletekkel együtt küldje meg a https://epapir.gov.hu/ oldalon keresztül.

Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata számlaszáma: 11784009-15507008

 

Jogosultság

Ön továbbra is jogosult lakossági várakozási hozzájárulásra (1 db), ha jelenleg:

  • kerületi bejelentett állandó lakóhellyel rendelkezik és
  • a forgalmi engedély alapján bejegyzett tulajdonosa vagy üzembentartója a gépkocsinak, vagy azt a munkáltatójától kapta kizárólagos használatba, és
  • az éves gépjárműadót megfizette a kerületi adóhatóságnál (kivéve, ha adómentességben részesül), valamint
  • a kérelem beadásának időpontjában – valamennyi fővárosi parkolás-üzemeltető nyilvántartása szerint – nem rendelkezik a kérelmezett gépjárműre 30 napnál régebbi jogosulatlan parkolási esemény miatt kiszabott, és nem vitatott várakozási díj- és pótdíjtartozással.

Költségtérítés

A várakozási hozzájárulás kiadásának további feltétele a 2.200 forint költségtérítés megfizetése, melyet a mellékelt készpénz átutalási megbízáson teljesíthet (a költségtérítés a hozzájárulás kiadásával kapcsolatos adminisztrációs, technikai és egyéb költségek kérelmező által megfizetett része). Idén is előre kitöltöttük a csekken a kérelmező (üzembentartó) nevét és lakcímét. Amennyiben ez változott, új csekket bármely ügyfélszolgálaton igényelhet.

 

Információ:

E-mail cím: [email protected], Telefonszám: 269-8060, 462-3128, 462-3141, 462-3132

 

Budapest, 2019. november

 

Üdvözlettel:

 

Hatósági és Ügyfélszolgálati Iroda

kohezios_alap