„ERZSÉBETVÁROS SPORTJÁÉRT” DÍJAZOTTAK - 2016

Pintér János

Pintér János 1954-ben született Budapesten. Szakmáját tekintve mindig a gazdasági, kereskedelmi szférában dolgozott, és dolgozik jelenleg is, emellett a sport gyerekkorától kezdve kíséri életét. 8 éves kora óta futballozott versenyszerűen, tagja volt 1970 és 1973 között a FŐSPED Szállítók NB1-es labdarúgócsapatának. A versenyszerű sportolás helyett a tanulást választotta, így az élsportolói karrierje megszakadt. Pályafutása alatt 530 bajnoki, és 50 egyéb tétmérkőzést játszott.

Alapító tagja és körzeti irányítója volt a Bozsik programnak, tagja volt a Budapesti Labdarúgó Szövetség elnökségének és a kerületi Szövetségek összekötő koordinátoraként dolgozott, később a BLSZ Versenybizottságának tagja volt.

Már a versenyzés mellett is, és azóta töretlenül, a polgári hivatása mellett labdarúgó edzőként tevékenykedik. Számos csapat nevelkedett irányítása alatt, de az ő nevéhez fűződik a kerületi Art Corner Sz.S.K.E. egyesület szervezésében létrejövő tehetséggondozás, iskolai keretek között.

Az Art Corner SZ.S.K.E. 2013-ban a sport területén elért kimagasló eredményeinek elismerése jeléül méltán kapta az "Erzsébetváros Sportjáért" díjat. A Honvéd Zrínyi csapatával közösen hozták létre a kerületi fiataloknak biztosított képzést és versenyzési lehetőséget. Egészen óvodás kortól utánpótlás 19 éves korosztályig folyik igazolt, egyesületi keretek között a képzés. Összesen 9 edzővel működnek, biztosítják a felszerelést, és az edzéshez szükséges eszközöket.

Pintér János azon ritka edzők egyike, akik globálisan gondolkodnak, mindig az újításra törekednek. Az Art Corner Zrínyi tevékenysége egyedülálló és hiánypótló, hiszen általuk esélyt kapnak a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok is, akiknek egyéb módja nem nyílna a sportolásra, a legnépszerűbb sportok egyikére, a labdarúgásra. Az utánpótlás korosztály részére heti 3 edzést és egy meccset biztosít az egyesület.

Felismerte, megvalósította, és elérhetővé tette minden gyerek számára a sportolási lehetőséget, és ezáltal egy olyan szabadidős tevékenységet kínál, melynek keretében a nevelési tevékenység és a hasznos időtöltés összekapcsolódik. A kerületből 160 gyerek futballozik az egyesületben.

Fáradhatatlanul, mindig újabb célokat tűz ki magának, és rendszerint eléri azokat. Ez a hozzáállás segíti a kerületi fiatalokat ehhez az egyedülálló lehetőséghez.


Galambos Zsolt

A 2014-es évben az „Erzsébetváros Sportjáért” díjra jelölt szervezet a kerületi Hársfa Egyesület volt, amit 22 évvel ezelőtt hoztak létre azzal a szándékkal, hogy értelmileg akadályozott gyermekek és fiatalok együtt sportolhassanak, és szabadidejüket hasznosan tölthessék el. Az egyesület Magyarországon szinte egyedülálló módon szülői összefogásból működik. Fennállásuk több mint 20 éve alatt 150 fős létszámra nőtt tagjaik száma, sportolóik világ- és európai szintű versenyeken vesznek részt, melyeken jelentős sikereket értek el. Az egyesület az ekkor elnyert kitüntetés mellé járó anyagi elismerést egy nemes célra, alapítójuk - az akkor elhunyt Angyal Józsefné - emlékének ápolására használták. 2015-ben 18. alkalommal rendezték meg a Hársfa Kupát, - a verseny egyben a 2. Angyal Józsefné emléktorna is volt - tisztelegve ezzel az egyesület alapító-elnök asszonyának emléke előtt.  18 lelkes szervezet 160 sportolója kvalifikálta magát e kétnapos versenyre.

Galambos Zsolt, mint egyesületvezető az elmúlt két évben tovább gyarapította az elismeréseik számát.  Az idei évben érte az a megtisztelés mind a kosárlabda csapatot, mind edzőjüket, Galambos Zsoltot, hogy Magyar Sportújságírók Szövetsége által alapított Év Sportolói díjban, az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője díjat Galambos Zsolt kapta meg. Az Év Fogyatékos Csapata pedig az általa edzett és a 2015-ös Los Angeles-i világjátékokon aranyérmes Férfi speciális olimpiai kosárlabda-válogatott lett.

 Galambos Zsolt 1992-ben került kapcsoltba az értelmi fogyatékossággal élők sportjával, mint pályakezdő. Ott munkahelyi tornát szervezett értelmileg akadályozott dolgozóknak. Ott találkozott Angyal Józsefné Erikával, az akkor alakult Hársfa Egyesület elnök asszonyával, akivel együtt edzéseket kezdtek szervezni a fiataloknak. Először kisebb létszámmal vezette a gimnasztikát, asztalitenisz edzést és kosárlabdaedzést. Közben a TF edzői szakára járt és szerezett diplomát. 1994 óta szervez különféle versenyeket, ekkor találkozott a Speciális Olimpia Mozgalmával. Azóta a versenyszervezés töretlen, már közel 100 különféle versenyt szervezett a 21 év alatt.

A Hársfa Egyesület aktív kerületi tevékenysége mellett rendszeresen részt vesz Budapesten a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a Magyar értelmi Fogyatékosok Sportszövetsége és a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége által szervezett versenyeken. Tagjainak a sporton kívül szerveznek múzeumlátogatásokat, kirándulásokat, hogy megismertessék a fiatalokkal országunkat.


Németh Péter

Németh Péter testnevelő tanár, a Testnevelési Egyetemen végezte tanulmányait. A Madách Imre Gimnázium tantestületének tagja 2007 óta, 3 éve a testnevelés munkaközösség vezetője. A középiskolai diáksport fellendítésén dolgozik évek óta. 2 éve a korosztályos kosárlabda diákolimpián 2. helyezést ért el a fiúk csapatával, a lányokat pár évvel ezelőtt a 3. helyig vezette. Megismertette és megszerettette a fiatalokkal a floorball sportágát, ahol legutóbb országos 4. helyezést ért el a csapata.

Az idei tanévben már 3. alkalommal szervezi meg a Madách diákolimpiát, ahol 9 sportágban, több, mint 300 tanuló méretteti meg magát.

Könnyen megtalálja a hangot az egyik legnagyobb kihívásokkal teli korosztállyal, és a sport szeretetével végzi nevelő munkáját. A testnevelő felelőssége, hogy a mozgás örömével ajándékozzák meg a diákokat, ami egy életen át kíséri majd őket.

Kollegáival közösen, együttműködésben dolgoznak, ennek eredményeképpen más tantárgyakkal, művészeti ággal alkot közöset: a Thália Színjátszó körrel léptek fel diákjai a Madách Színházban. Sokszor a történelemtanárok bevonásával ismerteti meg egy-egy sportág múltját, vagy éppen az Olimpia történetét, ezen kívül a természetben tájékozódási futásokat is szervez, a környezettudománnyal összefogva. Minden évben megszervezi a közel 450 diákot érintő erdei iskola sporteseményeit. Amikor ideje engedi, sportbíróként tevékenykedik kosárlabda meccseken.

Németh Péter fiatalos lendületével, alázatos, elkötelezett hozzáállásával lelkiismeretesen foglalkozik a kerület fiataljainak egészséges életmódra nevelésével, ezt példázzák a gyerekek és a Madách Imre Gimnázium sport területén elért sikerei is.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT