SZTIPICH ISTVÁN

Sztipich István


Sztipich István 1951. szeptember 1-én született Erzsébetvárosban.

Három testvére van, két nővére és egy bátyja.

1972. december 6-án kötött házasságot feleségével s így immár 35 éve házasságban él, melyből két fia született 1977-ben és 1982-ben.

Általános iskolai tanulmányait a Hernád utca 46. szám általános iskolában végezte. Szakközépiskolai tanulmányát 1969-ben fejezte be.

Első munkahelye a Fővárosi Vízművek Kísérleti Üzemében volt. Közben hivatásos jogosítványt szerzett. Gépkocsivezetőként különféle területen dolgozott, árufuvarozás, volán taxizás tevékenységkörben.
1980-tól 1982-ig kereskedelemben látott el vezetői feladatot, zöldség-gyümölcs kis-és nagykereskedőként, majd 1982-től 1989-ig magántaxisként tevékenykedett.

1990. január 1-től a VII. kerületi Ingatlankezelő Vállalat által alapított Kamilla Kft-ben résztulajdonosként, ügyvezető igazgatói feladatot látott el. Ekkor a Kft. még csak épülettakarítást és társasház kezelést végzett.

1992. májusában az Önkormányzat akkori képviselő-testülete és Faragó János polgármester Úr felkérésére - miszerint szervezze meg a kerületi munkanél- küliek közfoglalkoztatásának lehetőségét - 1992. szeptember 1-től Budapesten elsőnek a VII. kerületben indította be a munkanélküliek közfoglalkoztatását.

Vezetése alatt a Kamilla Kft-nek, illetve jogutódja a Kamilla Közhasznú Társaságnak 15 év alatt több, mint 3000 kerületi munkanélküli lakosnak, pontosabban 3307 főnek sikerült hosszabb-rövidebb ideig tartó foglalkoztatását megoldani és ez által munkajövedelemhez juttatni. Így sikerült a kerületi munkanélküliségi rátát alacsony szinten tartani, és csökkenteni a segélyért sorban állók számát.

A Kht. tevékenységi körét folyamatosan bővítette. A kezdeti épülettakarítás után településtisztasági szolgáltatást, kertészeti, szakipari, szállítmányozási, mosodai szolgáltatást, valamint közterületek gépi és kézi takarítási munkálatait végez a társaság.

Munkájuk elismerését jelzi, hogy módszertani útmutatásuk segítségével több kerületben bevezették és sikeresen alkalmazzák ezt a foglalkoztatási formát.
Pl. a III-ik, a IV-ik, a VI-ik, a XI-ik, a XX-ik és a XXI-ik kerületben, de segítettek vidéki városoknak, többek között Tiszafüred város Önkormányzatának is.

Társadalmi funkciót először a Szép Erzsébetvárosért Alapítvány Elnökeként töltött be, majd 2005-től a Magyar Vöröskereszt VII. kerületi szervezetének elnöki teendőit látja el.

További tervei között szerepel folytatni és emelni a közfoglalkoztatás minőségi színvonalát, másrészt anyagi lehetőségek felkutatásával ösztönözni a dolgozók munkájának jobb elismerését, társadalmi elfogadottságát.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

NIEDERMÜLLER PÉTER, POLGÁRMESTER

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT