KRÓNER GÁBOR

Króner Gábor


1944. november 25-én született Kispesten.
Anyja Barczeisz Zajác Antónia, apja Króner József.

Iskolai tanulmányai alatt mindig kitűnő tanuló volt.
A sporttal korán barátságot kötött, 7. osztályosként kezdett kézilabdázni. A Spartacus SC ifi válogatottjának is tagja volt. A sport szeretete, a mai napig kíséri.
Az érettségi megszerzése után rádióműszerészi képesítést szerzett.

1968-tól 2004-ig, nyugdíjaztatásáig több területen is dolgozott a Honvéd Sportegyesületben.
Többek között a sportolók teljesítményével foglalkozó szakemberek között dolgozott, illetve egy másik tudományos kutatócsoportban is részt vett, ahol a Humet R készítmény sportolókra gyakorolt hatását vizsgálták. Tesztelték a hatóanyag teljesítményfokozó hatását.

Szintén a Honvéd Sportegyesületben kezdett el foglalkozni a sportesemények rögzítésével, dokumentálásával, mely felvételek elsősorban tudományos céllal készültek. Később azonban a sportesemények archiválását is Ő végezte.
A videózás fortélyait autodidakta módon tanulta meg, majd az országban első volt, aki a videó- technikát alkalmazta és azok eszközeit szervizelte is.
A videotechnika elterjedése után szintén az elsők között volt, aki a kábeltelevíziózást művelte.

Budapesten, a 19. kerületben (Erzsébeten) indult kábeltelevízió elsőként, amelynek már alapító tagja volt Lázár Sándorral és Zsarnótczky Gyulával.

Króner Gábor Erzsébetvárossal 1990-ben került kapcsolatba. Itt kezdett el dolgozni a kábeltelevízió hálózatok megteremtésénél, kialakításánál.

Első alkalommal a Nyitott Világ, majd a CATV kábeltelevíziós társaság alapító tagja volt. Ezt követően e két televíziónak az utódjánál, az Erzsébetvárosi Televízióban dolgozott, s bár ma már nyugdíjas, de az Erzsébetvárosi Televíziónál mind a mai napig tevékenykedik.
Nyugdíjazásáig dolgozott a Honvéd Sportegyesületnél is.

Az elmúlt majd 20 év alatt operatőrként megszámlálhatatlan mennyiségű felvételt készített Erzsébetvárosról. Megannyi stúdió felvétel és élő adás vezetője volt. Így nagy érdeme van abban, hogy a kerület lakosai, de mások is, megismerhették a kerület életét, nevezetességeit, gondjait, hogy az Erzsébetvárosi Televízió nézői rendszeresen kaptak tájékoztatást az őket érintő kérdésekről.

Az erzsébetvárosi önkormányzat megalakulása óta minden képviselőtestületi ülésen is jelen van a háttérben és rögzíti az elhangzottakat, hogy aztán az adáson keresztül az érdeklődők figyelemmel kísérhessék az önkormányzat munkáját.

Szakmai elhivatottságával nyugdíjasként ugyan, de ma is egyik aktív munkatársa, fiatalabb kollégáinak segítője, tanácsadója az Erzsébetvárosi Televízió Kht-nál.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

NIEDERMÜLLER PÉTER, POLGÁRMESTER

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT