„PRO URBE ERZSÉBETVÁROS” DÍJAZOTTAK – 2018

„Pro Urbe Erzsébetváros” díjazottak – 2018


Dr. Gyarmati Andrea

Dr. Gyarmati Andrea 29 éve dolgozik Erzsébetvárosban, házi gyermekorvosként. Budapesten született, általános, középiskolai és orvostudományi tanulmányait is itt végezte. Nagy múltú fővárosi intézményekben kezdett dolgozni, tanulni, úgymint Heim Pál Gyermekkórház, Semmelweis Orvostudományi Egyetem Ortopédiai Klinikája és I. sz. Gyermekklinikája. Csecsemő- és gyermekgyógyászatból, valamint ortopéd sebészetből tett szakvizsgát. Mivel „Sportcsaládban” született, 1967 és 1975 között életét elsősorban a versenyszerű sportolás határozta meg. A hetvenes évek elejére a magyar úszósport meghatározó egyéniségévé vált, 28-szor nyert magyar bajnoki címet, számos Európa- bajnokságon szerzett arany, ezüst és bronzérmet. Az 1968. évi Mexikóban rendezett nyári olimpiai játékokon három 5. helyezést ért el. Az 1972-es müncheni olimpián pedig ezüst és bronz értem nyert. Háromszor választották az év női sportolójává (1970-72). 2005-ben az Egyesült Államokban, 2015-ben Magyarországon is beválasztották a Hallhatatlan Úszók közé.

Több díjat és elismerést tudhat magáénak:

Magyarország örökös úszóbajnoka (1982)

Az Úszó Hírességek Csarnoka tagja (1995)

Magyar Érdemrend tisztikeresztje (2012)

Gerevich Aladár emlékérem (2012)

1989 óta rendszeresen szerepel a médiákban, országszerte előadásokat tart, több újságban is publikál gyermekgyógyászati témájú kérdésekben. Az on- line médiában is aktívan szerepel, főként neveléssel, gyermekekkel és egészségüggyel kapcsolatos témákról ír, illetve kérdésekre válaszol.

 

Balog Ibolya

Ibolya 1946-ban született. 1958-ban tornatanár nénikéje javaslatára felvételizett az Állami Artistaképző Akadémiára. Hét év képzés után diplomát szerzett, ugródeszka-akrobata cirkuszművészként, a Faludi nevű csoporttal. Sok éven keresztül öregbítették a magyar cikruszművészet hírnevét– magyar kosztümben, magyar zenére léptek fel a világ több országában.

1978 óta él Erzsébetvárosban, ebben az évben született meg fia, aki szintén artista művész lett. Később a gondozóhálózatnál is vállalt munkát, mint tiszteletdíjas -, majd karitatív gondozó.

A kerületben élő idős és beteg emberek áldozatkész pártfogója. Segítségével hozzájárul a napjaikhoz: segítséget nyújt a hivatalos ügyek intézésében, bevásárol, ebédet visz nekik. Szeretetteljes, gondoskodó, odafigyelő, magatartása példaként szolgál.

Az ifjú tehetségek felkutatása, felkarolása közel áll szívéhez, sorra járja az erzsébetvárosi iskolákat, tehetséges fiatalok után kutatva, hogy minden tudását átadva oktathassa őket cirkuszművészetre. Artista porontyok néven évek óta járnak kórházakba, idősek klubjaiba, ahol műsoraikkal jókedvet, vidámságot visznek, és legalább kis időre mosolyt csalnak a gyerekek és idősebbek arcára.

Példamutató magatartásáról bizonyságot tett a 2017-ben bekövetkezett lakástűznél is, ahol egyik mozgássérült embertársát kimentette a tűzből, majd az oltásához is hozzájárult a tűzoltók kiérkezéséig.

Nem csak hivatása, de az élet minden területén ugyanazzal az odaadással, és szociális érzékenységgel fordul embertársai, és az élet felé, ami kiemelkedővé, és példaértékűvé teszi a hétköznapi cselekedetit is.

 

Tóth Magdolna

Közel harminc éve él Erzsébetvárosban és ebből húsz évet itt is dolgozott. 1995-től 2015-ig Magyar Vöröskereszt Budapest VI.-VII. Kerületi vezetője volt, 2016-tól nyugdíjas. Vöröskeresztes tevékenysége mellet legfontosabb feladatának tekintette a kerületben élő hátrányos helyzetű emberek és családok segítését, és gondjaik enyhítését. Mint kerületi vezető, az itt tevékenykedő 28 kerületi alapszervezet működését irányította, szervezte. Többek közt a véradásszervezést az intézményekben, vállalatoknál és a lakossági önkéntes véradók körében. Munkájában mindig nagy hangsúlyt fektetett a fiatalokkal való foglalkozásra: Kerületi intézményekben az ifjúsági szervezetek létrehozása. Az Országos elsősegély versenyre a kerületi csapatok felkészítése, kisérése. A hátrányos helyzetű gyerekek kedvezményes nyári táboroztatását is szervezte. Szociális munkájának szerves része volt az adományozók felkutatása, adományok gyűjtése és kezelése. Hátrányos helyzetűek részére rendszeres élelmiszer segélyosztás.

A szociális munkát az önkormányzat szociális irodájával egyeztetve végezte, így mindkét fél segítette a kerületi rászorultak részére a minél magasabb szintű ellátást.

Munkája során a kerületi lakosokból szervezet önkéntesek segítették munkáját, ennek köszönhetően igen jó kapcsolat alakult ki közte és a rászorultak között.

Nyugdíjba vonulása óta a kerületi aktivistákból szervezett nyugdíjas csoport irányítását vállalta és végzi.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT