Erzsébetváros Önkormányzat

2021. június 21. Ma Alajos napja van

Gulyás Gergely minisztertől érkezett válasz arra a decemberi levélre amit, Erzsébetváros Polgármestere a Miniszterelnöknek címzett

Niedermüller Péter erzsébetváros polgármesterének reakciója a levél tartalmára

Még múlt év decemberében levelet írtam Orbán Viktornak, amelyben azt kértem a miniszterelnöktől, hogy a „bulinegyed” állami bevételeiből egy milliárd forintot juttasson vissza az itt lévő házak zajszigetelésére!

Erre a levélre most válaszolt Gulyás Gergely miniszter. A levél szövegét az alábbiakban olvashatják. 

Nem gondolom, hogy különösebben kommentálnom kellene az abban foglaltakat. Annyit azonban sajnálattal meg kell állapítanom, hogy a miniszter bár szükségét érezte a „Demszky-korszak” emlegetésének (sic!) éppen arra az egyetlen kérésre nem reagált, amiről az én levelem szólt.

Nevezetesen nem írta meg, hogy miért nem juttatják vissza az említett összeget – nem az önkormányzatnak, hanem az itt élő embereknek. S a miniszter úrnak természetesen nem kell mindenről tudnia, de azt azért innen üzenem neki, hogy azt az ígéretet, amit a kampányban vállaltunk lépésről lépésre betartjuk, megvalósítjuk.

Létrehoztunk egy munkacsoportot, amely konszenzusos javaslatokat dolgozott ki a helyzet rendezésére. És ezeket az intézkedéseket a veszélyhelyzet elmúltával be is fogjuk vezetni.

A társasházak zajszigetelését, korszerűsítését pedig majd megoldjuk kormányzati segítség nélkül is. Így legalább az itt élő emberek is tudják, kire számíthatnak.

 

Niedermüller Péter

polgármester

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100