Erzsébetváros Önkormányzat

2021. június 20. Ma Rafael napja van

Gyászol az ország és vele Erzsébetváros meghalt Wichmann Tamás

72 éves korában hosszú betegség után elhunyt Wichmann Tamás sokszoros világbajnok kenus. A sportoló nemcsak tehetségéről, de kitartásáról is híres volt. 37 magyar bajnoki aranyat tudhatott magáénak. A sportot 12 évesen rehabilitációként kezdte miután egy gyerekkori autóbaleset következtében több napig kómában feküdt és az orvosok lemondtak róla, ennek ellenére 17 évesen már magyar bajnok, 20 évesen pedig olimpiai érmes kenus volt.

A kétszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, Wichmann Tamás 2013-ban számos egyéb kitüntetése mellett elnyerte a VII. kerületi önkormányzat Pro Urbe díját.

Wichmann sokat tett a kerület kulturális életének fellendítésért. Részt vett Erzsébetváros arculatának, élhetőségének kialakításában is, maga hozta létre a Király utca-Kazinczy utca sarkán található játszótér elődjét. 1987-ben nálunk nyitotta meg vendéglátóhelyét, ami egészen 2018-ig működött. A Wichmann kocsma a Kazinczy utca ékessége volt és a mai romkocsma kultúra kiegészítőjének tekinthető. Egy cikk így fogalmazott a helyről bezárása előtt: „Annyi mindenre használják ma a „legendás” jelzőt, hogy az teljesen elhasználódott. A Wichmann viszont tényleg legendás.”

A legenda maga Wichmann Tamás, nyugodjon békében!

354275_wichmann_tamas-1090px

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100