KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT ALAPÍTVÁNY

Cím: 1074 Budapest, Hársfa u. 11.

E-mail cím:

Telefon: +36-1-225-3530

Fax: +36-1-225-3529

Web:


Bemutatkozás:

A KÉK Kortárs Építészeti Központ Alapítvány fiatal építészekből, képzőművészekből és civil aktivistákból álló csoport.

 

A KÉK JÖVŐKÉPE - az építészet kulturális és társadalmi szerepének újrafogalmazása és a kortárs magyar építészet és építészek nemzetközi ismertségének elősegítése. 

 

A KÉK KÜLDETÉSE - meghatározó, független és nyitott kulturális központ megteremtése, mely az építészet oktatását, megismerését és fejlesztését kívánja előremozdítani a lehető legszélesebb szakmai és szakmán kívüli környezetben.

 

A KÉK CÉLJAI - párbeszéd kezdeményezése az építészetről, a városról és kultúrájáról, valamint az épített környezetről szakmán belül és kívül egyaránt - a kortárs magyar építészet bekapcsolása a nemzetközi kulturális szcénába - az együttműködés intézményesítése az építészet és más diszciplínák között - hasonló célú kezdeményezések támogatása - innovatív kezdeményezések támogatása a kortárs építészetben - releváns és naprakész szakmai információk szolgáltatása - az építészet széleskörű oktatásának támogatása. 

 

A KÉK TEVÉKENYSÉGEI - kiállítások - installációk, társművészet, tematikus- és utazó kiállítások, interdiszciplináris design - oktatás - építészek részére workshopok, hazai és nemzetközi szakértők és előadók, továbbképzések - nagyközönség számára örökségünk újrafelfedezése, előadások, építészet és design a médiában, építészeti túrák - gyerekeknek interaktív programok óvodás és iskoláskorú gyerekeknek, az építészet megismertetése.

 

SZAKMAI PROGRAMOK - kutatás és fejlesztés - tematikus konferenciák - pódiumbeszélgetések, vitafórumok - előadások, prezentációk

 

HÁLÓZATÉPÍTÉS A KÉK munkájának folyamatos és meghatározó része a szakmai kapcsolatok fejlesztése a partner szervezetekkel, akadémiai és kutató intézményekkel, gyártókkal, fejlesztőkkel, befektetőkkel és más érdekelt felekkel. - partnerkapcsolatok fejlesztése - itthoni környezetben - nemzetközi környezetben - K+F együttműködés keretében.

 

INFORMÁCIÓS KÖZPONT  - KÉK honlap - KÉK olvasóterem, nemzetközi folyóirat olvasó, médiatár - KÉK publikációs gyűjtemény - magyar publikációk nemzetközi terjesztése - Nextroom - Közép-Európai Online Építészeti Adatbázis magyar  tartalmának szolgáltatása  

 

KÉK MŰKÖDÉSI FELTÉTELEI - amennyiben egyetért elképzeléseinkkel, céljainkkal, tervezett magas színvonalú programjainkkal, kérjük támogassa a KÉK Alapítványt anyagi vagy eszközbeli hozzájárulásával.

 

KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT ALAPÍTVÁNY

Székhely/levelezési cím: 1074 Budapest, Hársfa u. 11.

T  +36-1-225-3530  F  +36-1-225-3529

Web: ;  E-mail:

CIB 10700206-42918505-51100005

 

A KÉK HÁZ  - A Kortárs Építészeti Központ az 1880-ban épült, egykori Róth Miksa üvegműves műhelyépületét hasznosítja 4 szinten, mintegy 800 m2 alapterületen. A földszinten helyezkedik majd el a kávézó, építészeti és művészeti folyóirat olvasó médiatárral, és egy könyvesbolt. Az első és második emeleten két, egyenként 170 m2 területű, egyterű kiállítótér, a harmadik emeleten kisebb műtermek és irodák kerülnek kialakításra. A belső udvar szabadtéri eseményeknek - előadások, filmvetítések, gyerekprogramok, társasági találkozóknak lesz helyszíne.


Az eddigi, illetve tervezett programokat bővebben a honlapon lehet nyomon követni.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT