SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS

Az alábbi hulladékok egyben másodnyersanyagok, ezért szelektálására és tisztaságára figyelni kell!
 

Papírhulladék (kék):

Bedobhatók:
újságok, könyvek, hullámpapír, csomagolópapír, kartondoboz, italos doboz (tetrapak)
Tanácsok: A dobozokat tapossuk össze, vagy tömörítsük, hogy minél kevesebb helyet foglaljon el.
Higiéniás okokból ne dobjuk bele: az élelmiszer-maradványokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazó (pl. olaj, zsír, oldószer) papírokat, használt papír zsebkendőt, szalvétákat, stb.Műanyaghulladék (sárga):

Bedobható:
ásványvizes PET palack, kiöblített háztartási flakonok és azok lecsavart  kupakjai (samponos, habfürdős, stb.), háztartásban előforduló tiszta fólia (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák, stb.).
Tanácsok: A tejes, joghurtos poharakat öblítsük ki bedobás előtt!
Ne dobjunk bele: olajos flakont, margarinos dobozt, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-lemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nylonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott!Fémhulladék (szürke):

Bedobható: a fém csomagolódobozok (üdítős, sörös, konzerves, stb.) és a háztartási kis fémhulladékok (pl. evőeszközök, stb.).
Tanácsok: A kutya és macskaeledeles dobozokat csak elmosva dobjuk be!
Ne dobjunk bele: pl: nem csomagolási fémhulladékot, barkácsolásból megmaradt hulladék fémdarabot, mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott!Étolajgyűjtő (narancssárga):

Bedobható: a műanyag hulladékoknál megjelölt - használt étolajhulladékkal megtöltött - 1liters vagy 2 literes PET palack vagy flakon, melyben napról napra gyűjtik a háztartási étolajhulladékot. A flakonokat a képen látható rekeszekbe lehet behelyezni. Ezáltal öntögetésre nincs szükség.
Tanácsok: Az étolajat két alkalom után ne használják újra, mivel rákkeltő hatású lehet. A WC -be, lefolyóba és a szemetesbe ne helyezzék, mert az előbbiben dugulást, az utóbbinál szennyeződést és szagot okoz.
Ne dobjunk bele: még véletlenül sem gázolajat, vegyszert, különböző kémiai oldatokat, mert a szállítócég az egész hulladéktömeg elszállítását megtagadja, mivel ezen hulladékok veszélyes hulladékok, amely hulladékot kizárólag erre a célra engedélyezett szervezetnek, veszélyes hulladékgyűjtési akció során lehet leadni!Ha a témával kapcsolatban felmerül észrevételük vagy kérdésük, akkor szíveskedjenek a Városgazdálkodási Irodát keresni az alábbi telefonszámokon:
T.: 1/462-3156

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT