Erzsébetváros Önkormányzat

2021. április 21. Ma Konrád napja van

Javaslat a férfi és női alkalmazottak közti bérkülönbség nyilvánosságra hozataláról

Előterjesztés:

„Javaslat a férfi és női alkalmazottak közti bérkülönbség nyilvánosságra hozataláról”

Ismert, hogy a világ legtöbb pontján a férfiak és a nők között még akkor is mérhető fizetési különbség van, ha azonos munkakörben ugyanazokat a feladatokat végzik. A KSH jelentése szerint 16% jelenleg a bérkülönbség a férfiak és nők átlagkeresete között a férfiak javára. Javaslatom célja, hogy az Önkormányzat és az önkormányzati cégek hozzák nyilvánosságra, hogyan alakulnak a fizetési különbségek náluk. Ez – ha probléma van a területen – lehetőséget biztosít a felismerésre, korrekcióra, akár hosszútávú programok kidolgozására is, ahogy figyelemfelhívó szerepe is lenne az intézkedésnek. Legfontosabb előnyének mégis a példamutatást tartom.

Sáli Annamária 

önkormányzati képviselő

 

Határozat:

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Polgármesterének a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdésében foglalt jogköre alapján a Képviselő-testület feladat- és hatáskörében meghozott 143/2020. (III.18.) határozata a „Javaslat a férfi és női alkalmazottak közti bérkülönbség nyilvánosságra hozataláról”

 

Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdésében foglalt jogköre alapján úgy dönt, hogy Erzsébetváros Önkormányzata, valamint az Erzsébetváros Önkormányzata kizárólagos tulajdonában álló cégek és alapítványok minden év március 8-án (amennyiben hétvégére esik, akkor az azt megelőző utolsó munkanapon) nyilvánosságra hozzák a kerület honlapján, közösségi média-felületein, valamint a kerületi médiában FEOR főcsoportonként a mediánjuttatások százalékos értékét úgy, hogy az adott FEOR-főcsoportban minden foglalkoztatott mediánjövedelme 100%, ehhez hasonlítva az adott főcsoportban foglalkoztatott férfiak mediánjuttatása hány %, valamint az adott főcsoportban foglalkoztatott nők mediánjuttatása hány %.


Felelős:           Niedermüller Péter polgármester

Határidő:       azonnal

  Kapcsolódó fájlok

  • Feor táblázat 2020.03.23.

Csak idén, eddig ennyi pénz vett el önöktől és a kerülettől a kormány!

Keresés az oldalon
Feliratkozás Hírlevélre
Koronavírussal kapcsolatos híreink
Tájékoztatás időseknek
Képviselő-testületi ülések megtekintése
Elérhetőségeink

  1073 Budapest Erzsébet Krt. 6.

  +36-1-462-3100