KEOP-5.7.0/15-2015-0129 - „BISCHITZ JOHANNA INTEGRÁLT HUMÁN SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT IDŐSEK BENTLAKÁSOS OTTHONA ÉPÜLETÉNEK KORSZERŰSÍTÉSE, BUDAPEST FŐVÁROS VII. KER. ERZSÉBETVÁROS”

KEOP-5.7.0/15-2015-0129 - „BISCHITZ JOHANNA INTEGRÁLT HUMÁN SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT IDŐSEK BENTLAKÁSOS OTTHONA ÉPÜLETÉNEK KORSZERŰSÍTÉSE, BUDAPEST FŐVÁROS VII. KER. ERZSÉBETVÁROS”

 

 


Projekt megnevezése:

Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Idősek Bentlakásos Otthona épületének korszerűsítése, Budapest Főváros VII. ker. Erzsébetváros

 

Projekt azonosító száma:

KEOP-5.7.0/15-2015-0129

 

Kedvezményezett:

Budapest Főváros VII. ker. Erzsébet Város Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

55 941 189 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Kohéziós Alap

 

A projekt megvalósítási szakaszának tervezett időpontja:

2015. augusztus 31

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2015. október 30.

 

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK A BISCHITZ JOHANNA INTEGRÁLT HUMÁN SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT IDŐSEK BENTLAKÁSOS OTTHONT

Erzsébetváros Önkormányzata a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Idősek Bentlakásos Otthona épületének épületenergetikai fejlesztésére több mint 55 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Unió Kohéziós Alapja az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Az 55,941 millió forintos beruházásnak köszönhetően Erzsébetváros az Intézmény fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A kivitelezéssel október végére végeznek a szakemberek, így már év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézménnyel fog gazdagodni a város.

Az épület energetikai fejlesztése több szempontból is indokolt. Az épület alaprajzi elrendezése, felszereltsége ma is korszerű, hőtechnikai tulajdonságai a készítés időpontjában érvényes előírásoknak megfeleltek, azonban ma már erősen alulméretezettek. A projekt célja az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése.

A homlokzati ablakok elavult szerkezetük, elhasznált állapotuk, vagyis a hőtechnikai minőségük és fokozott elhasználódásuk miatt cserére szorulnak.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

A projekt hosszú távú közvetett céljai elsősorban a CO2 valamint az üvegház-hatású gázok kibocsátásnak csökkentése, mérsékelt fosszilis energia felhasználással hozzájárulva az ország import-függőségének csökkentéséhez.

Elérendő üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése: 28,84 t/év

Tervezett energiahordozó megtakarítás: 511,416 GJ/év

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően az Intézmény energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak az Önkormányzatnak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Jelen támogatás hiányában az épület csak számottevően kisebb mértékű fejlesztésen esne át, ami így is jelentős terhet rótt volna az Intézményre.

 

Mindezek alapján elmondható, hogy Erzsébetváros Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a kezelésében lévő épületben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartását, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületen, amely a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.

POSTALÁDA

Ebben a pontban veheti fel velünk a kapcsolatot.

PÁLYÁZATOK

Ebben a pontban megtekintheti aktuális és folyamatban lévő pályázatainkat.

KERESÉS AZ OLDALON

VATTAMÁNY ZSOLT, POLGÁRMESTER

Levelezés

www.vattamanyzsolt.hu

VÁLASZTÁS, NÉPSZAVAZÁS

Kattintson ide a megtekintéshez!

JÁRÁSI HIVATAL

Budapest Főváros Kormányhivatala VII. kerületi Hivatala (Járási Hivatal)

E-ÜGYINTÉZÉS

Intézze hivatalos ügyeit oldalunkon!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Önkormányzat

2011. ÉVI NÉPSZÁMLÁLÁS

WEBKAMERA

Webkamerás kép megtekintése

KULTÚRA UTCÁJA PROJEKT