Erzsébetváros Önkormányzat

2020. november 29. Ma Taksony napja van

Elektronikus ügyintézés

Kedves Lakosságunk, Ügyfeleink és Partnereink!

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatát is elérte a digitalizációs fejlődés, mi sem kívánunk lemaradni az újszerű megoldások alkalmazásáról. Tartson velünk és intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

De miről is van szó pontosan? Az elektronikus közigazgatás fejlesztését támogató programok és megoldások hatására már önkormányzatunknál is elérhetővé váltak egyes ügyintézési szolgáltatások elektronikus úton.

Az e-önkormányzati ügyintézés helyszíne az Önkormányzati Hivatali Portál, amely a https://ohp.asp.lgov.hu (vagy a http://e-onkormanyzat.gov.hu) linken érhető el magánszemélyek és jogi személyek, vállalkozások számára egyaránt. A honlapon megjelenő szolgáltatások köre egyre bővül, egyre több ügyintézési lehetőséget nyújt Önnek vagy cégének.

A Portálon jelenleg az alábbi szolgáltatások érhetők el:

Ügyindítás

A Portálon lehetősége nyílik különféle űrlapok kitöltésére és ezáltal a papír alap helyett elektronikus ügyindításra. A szolgáltatás segítségével az elektronikusan kitöltött és benyújtott kérelmei, beadványai bármilyen egyéb teendő nélkül (postázás, személyes megjelenés) továbbításra kerülnek hozzánk.

Jelenleg helyi adó ügyekben van lehetőség űrlap benyújtására, és az űrlapokat folyamatosan bővítjük. Amennyiben azonban nem talál a kívánt ügytípushoz formalizált űrlapot a Portálon, úgy lehetősége van szabadszöveges elektronikus beadványon (e-Papír) keresztüli ügyindításra is. Tekintse meg a jelenleg elérhető teljes ügykör-listát!

Felhívjuk figyelmét arra is, hogy e-Papír beadványát Önkormányzatunk kizárólag abban az esetben fogadja el és kezdi meg az érdemi ügyintézését, amennyiben az adott ügyben nem biztosított strukturált formanyomtatványt. Kérjük, ügyintézési céllal elsőként keressék fel az Önkormányzati Hivatali Portált és használják az ott elérhető elektronikus ügyindítási lehetőségeket!

Önkormányzati Hivatali Portál

A Hivatali kapu elérhetőségei

Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal:

  • rövid név: BPVIIPH
  • Krid: 500127390

Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata:

  • rövid név BPVIIONK
  • Krid:557516156

  Kapcsolódó fájlok

  • Űrlap kitöltési útmutató