• írta Adminisztrátor
  • 2020. április. 16. csütörtök
  • 2

A Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával kötött szerződés részletei

A Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával kötött szerződés részletei
title image

A Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával kötött szerződés részletei

A napokban sokan kritizálták az önkormányzatot, amiért szerződést kötött a Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával. Szeretnék ezzel kapcsolatban néhány információt megosztani azokkal, akik nem a pletykákból akarnak tájékozódni.

 

  1. Gyakorlatilag az összes önkormányzat köt szerződést ügyvédi irodákkal, nagyjából ugyanezekre a feladatokra, nagyjából ugyanennyi pénzért. A szerződésben szereplő ár a piaci árnál nem magasabb.
  2. Az iroda a díjazást havi bontásban kapja meg. A 29 millió ft nem azt jelenti, hogy az iroda egyben vagy részletekben ennyi pénzt kap. Ez azt jelenti, hogy ennél többet nem kaphat. Minden hónapban elszámolás történik, és csak az elvégzett munkák után fizetünk.
  3. Feladat viszont sajnos akad bőven. Sok idő, és sok munka, amíg az előző városvezetés kusza gazdasági ügyeit kibogozzák. Eddig bizonyíthatóan egy milliárd forintról tudunk, ami gyanús körülmények között tűnt el. Ennek a visszaszerzésében segít most a Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda.
  4. A szerződést az önkormányzat régebben kötötte, annak, hogy most csinálnak belőle ügyet az az oka, hogy az ügyvédi iroda mostanra készített el egy 27 oldalas feljelentést. Az érintetteknek nyilván az az érdekük, hogy arról legyen szó ki készítette a feljelentést, és ne arról, hogy mi áll benne.
  5. A feljelentés alapja egy 700 milló ft-os csalás. A Táncművészeti Főiskola által használt épületeket előbb bevitték egy projekt cégbe, majd onnan egy súlyosan értékaránytalan ingatlencsere után kijátszották magánszemélyeknek.
  6. Az önkormányzat több mint 1 milliárd Ft értékben vitt be ingatlanokat a cégbe. Ennek ellenére a saját üzletrészéért csupán 304 millió Ft-ot kapott.
  7. A gyanú szerint a bűncselekmény bűnszövetségben elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás, és hivatali visszaélés.

 

Bízunk benne, hogy az eltüntetett pénz még megvan valahol, és vissza tudjuk szerezni. Bízunk abban is, hogy azok, akik szerint nem kellett volna szerződést kötni Czeglédy Csaba irodájával, nem arra gondolnak, hogy jobb lenne ha nem keresnénk az eltüntetett százmilliókat.

kohezios_alap