• írta Adminisztrátor
  • 2020. március. 13. péntek
  • 2

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről tartottak sajtótájékoztatót Erzsébetvárosban

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről tartottak sajtótájékoztatót Erzsébetvárosban
title image

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről tartottak sajtótájékoztatót Erzsébetvárosban

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről tartott Erzsébetváros Polgármestere közös sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció többi budapesti polgármesterével!

Niedermüller Péter elmondta, hogy a kerületben újjászervezzük az ügyfélszolgálatot, lemondunk minden nyilvános rendezvényt, és stratégiát dolgozunk ki arra, hogyan segítsük az idősek és a házi karanténba kerülők ellátását.
Erzsébetvárosban senki sincs házi karanténban. Ha valaki mégis ilyen helyzetbe kerülne, arról a Nemzeti Népegészségügyi Központ értesít minket. Egy kormányrendelet szerint ilyen helyzetben a kerület, és a polgármester feladata az ő ellátásuk. Ehhez van elég emberünk, de a kormányrendeletből nem derül ki, mit jelent az, hogy el kell látnunk őket.

"Mi szerezzük be az ásványvizet és a fogkrémet? Mi visszük a glutén érzékenyeknek a lisztet? Amiben tudunk segítünk, de ez a rendelet ebben a formában átgondolatlan." Mondta a VII. kerület polgármestere majd így folytatta:

"Tudomásul kell venni, hogy a gyerekek is terjeszthetik a vírust, nem véletlen, hogy az európai országok többségében már bezárták az iskolákat.
Természetes dolog, hogy a szülők ebben a helyzetben aggódnak a gyermekeikért. Én is szülő vagyok és én is aggódom, és elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök azt mondja: egy esetleges iskolabezárás idején a pedagógusoknak fizetés nélküli szabadságra kell menniük. Ezzel olyan helyzetet teremt, amiben más az érdeke a szülőknek és más a tanároknak. Ilyen ellentéteket szítani ebben a helyzetben elfogadhatatlan, téves és káros.
Jelenleg is keressük a lehetőségét annak, hogy ha a kormány mégis fizetés nélküli szabadságra küldené a tanárokat, mi hogyan tudjuk segíteni a kerületben dolgozó pedagógusainkat."

A sajtótájékoztató vágatlan változata, benne polgármesterek gondolataival, itt látható.

A polgármesterek számos óvintézkedést vezettek be kerületeikben a koronavírus elleni védekezésért

kohezios_alap