• írta Adminisztrátor
  • 2021. június. 16. szerda
  • 0

A Városligetből ne legyen újabb bulinegyed!

title image

A Városligetből ne legyen újabb bulinegyed!


A Madarak és fák napján a Városligetben tartott tiltakozó sajtótájékoztatót az Erzsébetvárosi Önkormányzat két alpolgármestere. A múlt pénteken Garay Klára Podmaniczky-díjas városvédő a ligetet járva mutatta be nekik, hogy a munkák hogyan csökkentik a zöldterületet, ölik meg a fákat. A videót itt tekinthetik meg
A sajtótájékoztatón Bárdi Zsuzsa elmondta, a kormány továbbra sem állt le a Városliget beépítésével, és tömegével pusztítják a fákat. Több ezer földszondát helyeztek el a talajba, amellyel rengeteg fa és növényzet gyökerét megsértették. A kormányberuházás a Városligetet a külföldi turisták igényei szerint akarja átalakítani. Az önkormányzat viszont azt szeretné, hogy a park ne a több millió külföldi turistáé legyen, hanem maradjon a több százezer pihenésre vágyó fővárosi lakosé.
Szücs Balázs szerint ezek a lopakodó beépítések egy újabb bulinegyeddé alakítják majd át a Városligetet, casinóval, mulatókkal. Csakhogy ez a hely száz éve Európa első közparkjának épület, és a budapestiek annak is fogják megőrizni.

kohezios_alap