• írta Adminisztrátor
  • 2020. május. 27. szerda
  • 2

Csak a közterületen lévő teraszokat ellenőrizzük!

Csak a közterületen lévő teraszokat ellenőrizzük!
title image

Csak a közterületen lévő teraszokat ellenőrizzük!

_MG_9627

A teraszok ellenőrzésével kapcsolatban megjelentek olyan hírek, hogy a rendészet munkatársai magánterületeket is ellenőriztek.

Az önkormányzat dolgozói csak olyan helyeket ellenőriztek, amelyek a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. tv. 27. §-a szerint közterületnek minősülnek:

„közterület: a közhasználatra szolgáló minden olyan állami vagy önkormányzati tulajdonban álló terület, amelyet rendeltetésének megfelelően bárki használhat, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom számára a tulajdonos (használó) által megnyitott és kijelölt részét, továbbá az a magánterület, amelyet azonos feltételekkel bárki használhat.”

Az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság (ERI) munkatársai nem folytattak le eljárást, nem bírságoltak meg senkit a terasz nyitva tartása miatt. Feljegyzést készítettek, amit megküldenek a Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodának. A hatósági iroda lesz az, amelyik az eljárást lefolytatja, és megállapítja, hogy történt-e jogsértés vagy sem.

Birság kiszabása kizárólag közterületi alkoholfogyasztás miatt történt.

 

Erzsébetváros Önkormányzata

kohezios_alap