• írta Buják Attila
  • 2022. május. 06. péntek
  • 0

Egy hajóban eveznek - Erzsébetváros és a rendőrség

Erzsébetváros Önkormányzata nevében a kerületi kapitányságra látogatott és pénzjutalmakat adott át a kiemelkedően teljesítő rendőröknek Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere és Dr. Kispál Tibor alpolgármester.
title image

Egy hajóban eveznek - Erzsébetváros és a rendőrség

Erzsébetváros Önkormányzata nevében a kerületi kapitányságra látogatott és pénzjutalmakat adott át a kiemelkedően teljesítő rendőröknek Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere és Dr. Kispál Tibor alpolgármester. Az alkalmat a Rendőrég Napja szolgáltatta, amelyet Sárkányölő Szent György Napján, április 24-én ünnepelnek, de a kapitányságok, bokros teendőik miatt, eltérő időpontban tartanak meg.

Köszöntőjében a polgármester hangsúlyozta, Erzsébetváros Önkormányzata, a kerület rendőrsége és Türi Árpád kapitány között évek óta rendkívül jó, szinte családias kapcsolat alakult ki. Napját a polgármester a beérkező levelekkel kezdi, melyek többsége arról szól, mi az, ami „nem jó” a kerületben. Mikor, melyik utcasarkon ki randalírozott, miközben nem állt a helyszínen harminc rendőr. Ilyenkor „lazítok, kapitány úrra gondolok”, mondta a polgármester, „mert pontosan tudom, hogy a rendőrség milyen odaadóan dolgozik, miközben olyan világ nem volt, (ne is legyen) ahol minden sarkon áll rendőr.” Niedermüller szerint, ha a kollégák efféle kifogásokkal találkoznak, ne keseredjenek el: maga a szakma hordozza magában az örök elégedetlenséget. Azt is tudja, a közbiztonságra fordítható pénz sosem elég. Minden rendelkezésre álló eszközzel segítik a rendőrséget, ha van rá mód, pénzjutalommal is.

Jön a nyár és a nyár Erzsébetvárosban rendőri szempontból különösen éles. Ha úgy gondolják, hogy az önkormányzat bármiben segíthet, a polgármesteri iroda ajtaja nyitva áll. Kispál Tibor alpolgármester kiemelte, megnyugtató, hogy a kerület rendőrsége és Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságának dolgozói között jó az együttműködés, valamennyien tudják, egy hajóban eveznek.                    

kohezios_alap