• írta Adminisztrátor
  • 2021. április. 17. szombat
  • 3

Elérhető az aktuális heti összefoglalónk!

Elérhető az aktuális heti összefoglalónk!
title image

Elérhető az aktuális heti összefoglalónk!

Védelmi intézkedések

Mit teszünk a kerületi óvodák és bölcsődék dolgozóiért? (Az óvodáknak és a bölcsődéknek az önkormányzat a fenntartója. Mit tesz az ott dolgozók védelméért?)

Az önkormányzat a kerületi óvodák és iskolák munkatársainak lehetővé tette, hogy jelentkezzenek egy speciális Covid-19 ellenanyag tesztre. Az önkét vállalkozókon elvégzett vizsgálat azt mutatja meg, hogy a vizsgált személyben kialakult-e már és ha igen milyen mértékű védettség a koronavírus ellen, akár egy korábbi betegség, akár a védőoltás hatására. Eddig 151 óvodai munkatársat teszteltünk. 

Ezen felül, az önkormányzat, a szakemberek által leginkább biztonságosnak tartott FFP2-es maszkokat is beszerzett, és ezekből minden óvodába eljuttatott, intézményenként 375 darabot. A maszkokból jut majd a kerületi iskolákba, és a háziorvosi rendelőkbe is. 

 

Klauzál tér

A tér megújításával kapcsolatban rengeteg javaslat, és építő kritika érkezett. Ezeket továbbítottuk a szakemberek felé, akik az önök által felvetett szempontokat figyelembe véve készítik el a végleges terveket. Természetesen a párbeszédet szeretnénk folytatni önökkel: a Klauzál tér az erzsébetvárosiaknak épül. 

A téren Erzsébetváros önkormányzata szeretne megemlékezni a téren Európa utolsó gettójának, a „pesti gettónak” tragikus eseményeire is. Ezért ötletpályázatot hirdetett, amelynek célja, hogy olyan emblematikus köztéri alkotás jöjjön létre, amely 21. századi módon reflektál.

 

Parkolás

Külső-Erzsébetváros bizonyos részein a kormány által elrendelt ingyenes parkolás bevezetése előtt is problémát jelentettek az „ott felejtett” autók. A kerület a Damjanich utca környékén élők érdekeinek védelmében megállapodást kötött a fővárossal. Ennek értelmében átvettük a Damjanich utcában a parkolás üzemeltetési feladatokat a fővárostól, elkezdtük a parkoló órák kihelyezését, és az ingyenes parkolás megszűntét követően fizetős lesz a parkolás a nem kerületi lakosok számára. A kerületi lakossági parkolási engedéllyel rendelkezők 2.200 forint adminisztrációs díj megfizetése mellett továbbra is kedvezményesen használhatják a parkolóhelyeket. Az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság számos fővárosi tulajdonú, de VII. kerületi közterület mellett a Damjanich utcában is ellát a jövőben közterület-felügyeleti feladatokat, így könnyebb lesz az itt tárolt roncsautók elszállítása is.

kohezios_alap