• írta Adminisztrátor
  • 2020. március. 20. péntek
  • 1

Elkészült a belső-erzsébetvárosi szórakozóhelyek működését szabályozó rendelet!

Elkészült a belső-erzsébetvárosi szórakozóhelyek működését szabályozó rendelet!
title image

Elkészült a belső-erzsébetvárosi szórakozóhelyek működését szabályozó rendelet!

Tisztelt Erzsébetvárosi Polgárok!

 

A kialakult rendkívüli helyzet ellenére elkészült, és kihirdetésre került az a rendelet, ami a belső-erzsébetvárosi szórakozóhelyek működését szabályozza, és meghatározza, milyen feltételekkel maradhatnak nyitva éjfél után.

Bár a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt a képviselő-testület most nem hozhat döntéseket, az élet nem állhat meg, készülnünk kell a járvány utáni időkre. Ezért döntött úgy a polgármester, hogy él azzal a jogával, hogy a képviselő-testület hatáskörébe tartozó kérdésekben ő dönthet.

A kritériumrendszert széleskörű együttműködésben dolgozták ki, amiben az önkormányzat munkatársain túl a lakók és a vendéglátósok is képviselték magukat. Az egyeztetések mellett a polgármester úgy látta jónak, hogy mielőtt meghozza az erről szóló rendeletet, a végleges szövegről egyeztet a frakciókkal is. Ezen az egyeztetésen a frakciók többsége támogatta a rendelet szövegét, és elfogadását.

Annak ellenére, hogy a szórakozóhelyek többsége most zárva van, a rendelet elfogadásával nem lehetett várni, mert a kritériumok teljesítéséhez a vendéglátóhelyeknek időre van szüksége. Ha csak a veszélyhelyzet vége után hozta volna meg az önkormányzat a döntést, nem tudtuk volna biztosítani, hogy a nyári szezonban eszerint a feltételrendszer szerint üzemeljenek a szórakozóhelyek.

Korábbi ígéretünkhöz híven minden háztartás postaládájába be fogunk dobni egy részletes tájékoztatót, de a jelenlegi helyzetben nem tartjuk jó ötletnek a szórólapozást, ezért erre csak a veszélyhelyzet megszüntetése után kerül sor.

Addig is vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

 

Erzsébetváros önkormányzata

A rendelet teljes szövege az alábbi Pdf. dokumentumban olvasható.

kohezios_alap