• írta Adminisztrátor
  • 2021. február. 09. kedd
  • 2

Erzsébetvárosban hoz létre alkotóműhelyt a Freeszfe Egyesület

Erzsébetvárosban hoz létre alkotóműhelyt a Freeszfe Egyesület!
title image

Erzsébetvárosban hoz létre alkotóműhelyt a Freeszfe Egyesület

 
Egy nyitott alkotóműhelyről és kulturális központról szóló pályázattal nyerte el a Damjanich utca 4. szám alatti, felújított épület bérleti jogát a Várkonyi Zoltán Alapítvány, vagyis a Freeszfe Egyesület.
 
„A kezetekben van a jövő kulcsa. Dolgozzatok egy olyan országért, amelyben érdemes élni" –Ezekkel a szavakkal adta át a Freeszfe Egyesületnek az épület kulcsát Erzsébetváros polgármestere hétfő délután.  
 
Ezzel Erzsébetváros egy tehetséges, kreatív és bátor művészcsapatnak ad otthont; azoknak a diákoknak, és tanároknak, akik harcoltak az egyetem autonómiájáért, és nem fogadták el a hatalom által rájuk erőltetett modellváltást és új vezetést. 
Az alapítvány legfőbb célja a Színház— és Filmművészeti Egyetem 155 éves hagyományának ápolása, szellemi örökségének továbbvitele és megújítása. A házban egy közösségi teret szeretnének megvalósítani. Előadásokat, kurzusokat, vetítéseket, könyvbemutatókat tartanak majd, terveik szerint együttműködnek a kerület iskoláival, óvodáival. Céljaik között szerepel, hogy művészeti programokkal színesítik Erzsébetváros kulturális életét, nyár végére pedig egy nagyszabású szabadtéri nyitófesztiválon mutatkoznának be. 
 
Erzsébetváros önkormányzata büszke arra, hogy befogadhatja ezeket a fiatalokat és ezzel hozzájárulhat ahhoz, hogy a magyar művészek következő generációját és alkotásaikat megismerje a világ. 
szfe-1090px
kohezios_alap