• írta Adminisztrátor
  • 2021. február. 18. csütörtök
  • 3

Ezen a héten is megpróbálunk válaszolni az önöktől beérkezett kérdésekre.

Ezen a héten is megpróbálunk válaszolni az önöktől beérkezett kérdésekre.
title image

Ezen a héten is megpróbálunk válaszolni az önöktől beérkezett kérdésekre.


Az összeállításban szó esik arról:
• Mi lesz a 100 tagú cigányzenekarral?
• Mivel foglalkozik a Wesselényi u. 17. bérleti jogát elnyert cég?
• Miért nem az nyerte a pályázatot, aki a legmagasabb bérleti díjat ajánlotta?

A legtöbb kérdés a Wesselényi utca 17 szám alatti, Erőművházként ismert épülettel kapcsolatban érkezett.
„Eddig az épületben próbált a világon egyedülálló Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 tagú Cigányzenekar is. Sorsuk az új bérlőtől függ.”
Nem egészen. Erzsébetváros polgármestere már egyeztetett az együttes vezetőjével a folytatásról és határozott ígéretet tett arra, hogy biztosítja a számukra a próbatermet.

„Mivel foglalkozik a bérleti jogot elnyerő Milestone Intézet?”
Tehetséggondozással. Pontosabban középiskolás diákokat képez és készít fel az egyetemi felvételikre. Az intézet nagyon sikeres, diákjaik olyan egyetemeken tanulnak tovább, mint az Oxfordi, vagy a Cambridge-i egyetem. De az intézet nem csak kijuttatja a magyar tehetségeket ezekre a külföldi elit egyetemekre, de abban is szerepet vállal, hogy az ott végzett fiatalok Magyarországon hasznosítsák az ott megszerzett tudást.

„No, akkor lássuk, hogy milyen óradíjért biztosítanak termet a lakossági kulturális programoknak. Mert alpolgármester úr tegnap még azt ígérte, hogy nagyon olcsón.”

„Érdeklődve várom, hogy a havi 2,5 milliós bérleti díj kigazdálkodása mellett hogyan és milyen idősávokban fog olcsón termeket biztosítani a lakossági programok számára a bérlő.”

A pályázat tartalmaz felújítással és kedvezményekkel kapcsolatos elemeket, illetve a kerületi gyerekek számára felajánlott ösztöndíjakat. Ezekről egyelőre nem áll módunkban részletesen beszámolni, tekintettel arra, hogy az ilyen eljárásban részt vevő pályázatokat nem a nyilvánosságnak számára készítik. De amint tehetjük, tájékoztatni fogjuk önöket. 

update: felhívták a figyelmünket, hogy a Milestone megjelentette a pályázatát. Így már nem árulunk el titkot: a kerülettel való együttműködés keretében, az épület dísztermének évi ingyenes használatát ajánlotték fel, évente három alkalommal; ezen felül kedvezményes bérleti díj konstrukció kidolgozását az Önkormányzat, a kerületi civil és egyéb nonprofit szervezetek részére, legyen szó akár az open office helyekről, akár az oktatótermekről, vagy a díszteremről. Az vállalta azt is, hogy a kerületi diákok használhatják a könyvtárat, a diák klubokat és diákolimpiai felkészítőket. Két teljes ösztöndíjat ajánlottak a kerület Milestoneban tanuló diákjainak további, a kerületben lakcímmel rendelkező Milestone diákok nyerhetnek el ösztöndíjat. Az intézet, pályázata szerint keresi együtt szeretne működni a kerület oktatási intézményeivel és nyílt kulturális, tudományos és közéleti programsorozat, művészeti kiállítások és filmbemutatókat szervezne. 

A felújítási tervekben szerepel: a díszterem audiovizuális és konferencia eszközökkel történő felszerelése, a díszterem és egyéb kulcsfontosságú terek légkondícionálása, könyvtár, közösségi tér és kávézó kialakítása. A teljes pályázatot itt érhetik el: https://milestone-institute.org/wp-content/uploads/2021/02/Milestone-Inte%CC%81zet-Wessele%CC%81nyi-u-17-pa%CC%81lya%CC%81zati-anyag.pdf


„Miért nem az nyerte a pályázatot, aki a legmagasabb bérleti díjat ajánlotta?”
A bérleti díj a pályázati elbírálásnál 40%-t képviselt, vagyis kevesebb mint a pontok fele volt megszerezhető így. Az elbírálásnál az is fontos szempont volt, hogy a pályázatok mennyire szolgálják a kerületi lakók érdekeit, a pályázók szakmai és anyagi háttere garantálja—e a pályázatok megvalósítására.
A díjátadón a kerület polgármestere többször hangsúlyozta, hogy azokkal, akik most nem nyertek, szeretne tárgyalni a megvalósítás lehetőségéről. Tehát a lehetőség nyitva áll a számukra.
Továbbra is várjuk a kérdéseket!

Videós összefoglalónkat ide kattintva tekinthetik meg.

kohezios_alap