• írta Adminisztrátor
  • 2021. január. 27. szerda
  • 2

Hasonló gondokkal küzdenek a szomszédos kerületekben is a rövidtávú lakáskiadással

Hasonló gondokkal küzdenek a szomszédos kerületekben is a rövidtávú lakáskiadással kapcsolatban
title image

Hasonló gondokkal küzdenek a szomszédos kerületekben is a rövidtávú lakáskiadással

Hasonló gondokkal küzdenek a szomszédos kerületekben is a rövidtávú lakáskiadással kapcsolatban – ez derült ki az Önkormányzat Rövidtávú Lakáskiadás döntés-előkészítési Munkacsoportjának legutóbbi ülésén. A tanácskozáson részt vett Dr. Kerék-Beleznay Zsuzsanna, Terézváros kereskedelemért és köztisztaságért felelős alpolgármestere és Könczöl Dávid, Budapest VIII. kerület 1. sz. egyéni választókörzet önkormányzati képviselője. Ezzel Erzsébetváros nemcsak a lakókat és az érintett érdekképviseleteket ültette egy asztalhoz, hanem a kibővítve a folyamatot meghallgatta a problémával érintett, más városrészek tapasztalatait is.

A megbeszélésen résztvevők egyetértettek abban, hogy a járvány miatt a probléma nem, vagy másképp jelentkezik, sok lakás ki is került ebből a körből. A résztvevők azt is hangsúlyozták, ennek ellenére el kell érni, hogy a rövidtávú lakáskiadás szabályozott keretek között indulhasson újra a pandémia után.  A kerületek képviselői kifejtették, nem céljuk ellehetetleníteni a turizmust, hiszen az bevételt jelent a önkormányzatnak is, de mindenképpen kívánatos lenne a buliturizmus helyett olyan idegenforgalmi programokat megvalósítani, amelyek a korábbinál jobban szolgálják mind a kerület, mind a helyben lakók érdekeit.  Bárdi Zsuzsanna alpolgármester, a munkacsoport vezetője megemlítette a környezeti terhelés problémáját, ami egyebek mellett a megnövekedett forgalommal jelentkezik. 

Az ülésen megjelent vendégek a szabályozást illetően olyan lehetőségeket is felvetettek, amelyeket a munkacsoport tagjai érdemesnek találtak a tovább gondolásra. Ezek azt célozzák, hogy a rövidtávú lakáskiadók, illetve ügyfeleik törekedjenek a lakókkal való békés együttélésre. 

kohezios_alap