• írta Adminisztrátor
  • 2020. szeptember. 23. szerda
  • 2

Holnap minden érintettől kérdezhetnek a forgalomcsillapítással kapcsolatban

Holnap minden érintettől kérdezhetnek a forgalomcsillapítással kapcsolatban
title image

Holnap minden érintettől kérdezhetnek a forgalomcsillapítással kapcsolatban

A kezdetek óta többször is leírtuk, hogy a társadalmi párbeszédben hiszünk, nem lehet több éves hosszú távú változtatásokat végrehajtani a lakosság megkérdezése nélkül.

A forgalomcsillapítás kísérleti szakasza alatt folyamatosan érkeznek a vélemények, tapasztalatok, amelyek egy részét már fel is használtuk.

A párbeszéd akkor valódi, ha lehetőség van a döntéshozóktól és a tervezőktől kérdezni. Ezért szerveztünk olyan lakossági fórumot, ahol a kérdéseiket élőben feltehetik az érintetteknek. A vírus helyzet miatt sajnos ezt csak online formában tudjuk megtartani.

Fontos, hogy a fórumon csak azok tudnak kérdezni, akik követik az Erzsébetváros Hírei facebook oldalt. Tehát ha nem csak hallgatni szeretné a jelenlévőket, hanem kérdezne is, szükséges az oldal követése.

A fórumon részt vesz:

 Niedermüller Péter polgármester, Erzsébetváros

 Balogh Samu Márton kabinetfőnök, Főpolgármesteri Hivatal

 Szabó Gábor műszaki vezérigazgató-helyettes, Budapest Közút

Török Máté, innovációs főmunkatárs, BKK Mobilitásstratégia

Annak érdekében, hogy tudják, hogy melyik jelenlévőtől milyen részletkérdésben érdemes kérdezni, fontos tudni, hogy kinek mi volt a szerepe a forgalomcsillapítási projektben.

 VII. kerületi önkormányzat víziója volt, hogy Belső-Erzsébetváros olyan kerületrész legyen, ahol jelentősen kisebb az autóforgalom, emiatt tisztább a levegő, gyalogosan, biciklivel bátran lehet közlekedni az utakon. Ezt a víziót egyeztette a fővárossal, akik teljes mértékben támogatták ezt a koncepciót, amely egyezik több hasonló fővárosi projekttel.

Azt, hogy milyen konkrét technikái vannak a forgalom csökkentésének, és ezek közül melyik a leghatékonyabb, a BKK közlekedésmérnök szakemberei, a legfrissebb módosítások bevezetése előtt a lakosság igényei szerint dolgozták ki. Végül a Budapest Közút munkatársai voltak azok, akik segítettek a BKK terveinek a kivitelezésében.

Bízunk abban, hogy egy lakossági fórum keretei között minden nyitott kérdés és módosítással kapcsolatos információ érthetővé és megismerhetővé válik.

20200819085529__MG_5224 (2)
kohezios_alap