• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. június. 20. hétfő
  • 0

Időutazás és feszültség-sokszorozás Jedlik Ányossal

Az Electrotechnikai Gyűjtemény is megnyitja kapuit a Múzeumok Éjszakáján, a Kazinczy utca 21-ben.
title image

Időutazás és feszültség-sokszorozás Jedlik Ányossal

Múzeumok Éjszakája 2022


Az Electrotechnikai Gyűjtemény is megnyitja kapuit a Múzeumok Éjszakáján, a Kazinczy utca 21-ben. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „kihelyezett tagozata” ismét megtartja közkedvelt rendhagyó fizikaóráit, de készülnek tárlatvezetéssel, gyermekprogramokkal, koncerttel ezen az estén.

Már délutántól négy órától várják a legkisebbeket: játékos gyermekelőadásra. Tárgykészítő, kreatív foglalkozásokat tartanak egészen este 8 óráig családoknak, gyermekeknek.


FIZIKAÓRA SZERETHETŐEN

A rendhagyó fizikaórák 5 és 7 órakor kezdődnek.

A program segít feltárni és megérteni a mesterséges fényjelenség keletkezésének az útját: történelmi távlatokba utazhatnak a látogatók, kísérletezve, majd megérkezve a jelen világába.

Az érdeklődők megismerhetik az elektrosztatika, elektrodinamika érdekességeit, törvényszerűségeit. A 19. századi fizikaszertár hangulatát idéző teremben működés közben megtekinthetik Jedlik Ányos feszültség-sokszorozó telepének másolatát, az indukciós jelenség szemléltetésére szolgáló telefoninduktort, influencia-gépet, forgonyt, és a Tesla-tojást.


KALANDOZÁSOK

Az este folyamán kétszer tartanak tárlatvezetést: 6 és 8 órakor kezdődően, angolul is.

Az érdeklődők számára részletesebben bemutatják az Elektrotechnikai Múzeum egy-egy kiállítását, kalandozhatnak térben és időben, megismerhetik, hogy miképp lett az elektromosság életünk része, és azok az eszközeink, amelyeket ma használunk, hogyan néztek ki a múltban.

 

Este 9-kor koncertprogramra várják a vendégeket az Electrotechnikai Gyűjtemény udvarában. 

Múzeumok Éjszakája: a Kazinczy utca 21-ben is!

Kukkantsanak be!

Egy karszalaggal minden gyűjtemény meglátogatható!

kohezios_alap