• írta Adminisztrátor
  • 2020. augusztus. 11. kedd
  • 2

Ismét valótlanságot állított Erzsébetváros Önkormányzatáról az Origo

Ismét valótlanságot állított Erzsébetváros Önkormányzatáról az Origo
title image

Ismét valótlanságot állított Erzsébetváros Önkormányzatáról az Origo

„Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatáról valótlanságot közöltünk.” Ennek a mondatnak a leírására kötelezi a bíróság az Origót, miután sokadszorra írtak valótlan tartalmú cikket. Az újság ügyvédei meg se próbálták bizonyítani, hogy igazat írtak.

Minden alkalommal, amikor valótlanságot írnak, ki fogjuk kényszeríteni, hogy be kelljen ismerniük az olvasóiknak: nem igaz az, amit leírnak. Éppen ezért tegnap a „Niedermüller Péter több százmillió forintot játszik át az önkormányzat kasszájából a parkolási cégnek” című cikkük miatt kértünk tőlük helyreigazítást, a cikkből ugyanis egy szó sem igaz. 

Az  önkormányzat korábbi vezetése még 11 éve kötött szerződést a parkolás-üzemeltetésre a Kupper Andráshoz köthető ER-Park Zrt-vel (vagyis a cikkírók még a céget sem találták el).

 

Mivel a korábbi parkolás-üzemeltetési szerződés lejárt, a 2019-ben megválasztott új kerületvezetés úgy döntött, hogy 2020 nyarától saját kezébe veszi ezt a feladatot, amellyel saját vagyonkezelő cégét, az EVIN Zrt.-t bízta meg. Az új parkolás-üzemeltetési rendszer 2020. július 27-ével sikeresen elindult.

 

Az átállás előtt felhalmozódott 752 millió forint névértékű pótdíjtarozás-állomány. Erről megállapodást kellett kötni az ER-Park-kal. Ezt az ER-Park névértéken, vagyis 752 millió forintért akarta eladni – ami igen rossz üzlet lett volna az önkormányzatnak. A tapasztalatok szerint a kintlevőségeknek csak egy kisebb hányadát lehet sikeresen behajtani. A végül megkötött megállapodás alapján, a behajtott összegből az önkormányzat 30 százalékot kap meg.

 

Az önkormányzat tehát több százmillió forintot spórolt azzal, hogy az ER-Parktól nem vásárolt meg egy nehezen behajtható, bizonytalan értékű követelés-állományt. Az új parkolási rendszer üzemeltetése óta felhalmozódó pótdíjak behajtásáról pedig már az EVIN Zrt. gondoskodik, s így az önkormányzat várhatóan sokkal jobban jár.

Ha az Origónál csak hibáztak, most még kijavíthatják. Ha szándékosan írtak valótlanságot, akkor a bíróság fogja utasítani őket, hogy újra leírják: „Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatáról valótlanságot közöltünk.”

close-up-scales-justice_124595-662-1090px
kohezios_alap