• írta Adminisztrátor
  • 2021. szeptember. 16. csütörtök
  • 0

Képviselő-testületi ülés összefoglaló 09.16

Elkezdődhet a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölése. Több helyen takarítanak majd Erzsébetváros gépei. Új pályázatot ír ki az önkormányzat a Damjanich utca 4 szám alatti épület bérleti jogára. Kiléptető lakásokat kaphat az Oltalom Egyesület. Mások mellett ezekről döntött Erzsébetváros Képviselő testülete legutóbbi ülésén.
title image

Elkezdődhet a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölése.

Több helyen takarítanak majd Erzsébetváros gépei.

Új pályázatot ír ki az önkormányzat a Damjanich utca 4 szám alatti épület bérleti jogára.

Kiléptető lakásokat kaphat az Oltalom Egyesület.

Mások mellett ezekről döntött Erzsébetváros Képviselő testülete legutóbbi ülésén.

 

Korábbi ígéretének megfelelően, bonyolult szakmai egyeztetés eredményeként, megteremtettük a jogi lehetőségeit a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésének. Ahogy erről a témában rendezett lakossági fórumon https://www.facebook.com/watch/live/?v=249126073771061&ref=watch_permalink is beszámoltunk, a parkolóhelyek közel egyharmadát jelöljük ki erre a célra. Reméljük, hogy az intézkedés nyomán hamar találnak szabad helyet a kerületben élők és nem kell hosszú percekig, órákig keringeniük.

Ezzel egy időben döntés született a mikromobilitási pontok kijelöléséről is. Ezek segítségével az eddig szanaszét hagyott e-rollerek már nem foglalják el a járda egy szakaszát.

Sok panasz érkezett a fővárosi tulajdonú utcaszakaszok állapotával kapcsolatban, többen felhívták a figyelmünket, hogy ezeken a részeken a kerület más utcáihoz képest nagy a kosz. Az észrevételek figyelembevételével olyan megállapodást hagyott jóvá a képviselő testület, ami szerint hetente egyszer magasnyomású vizes és gépi takarítás lesz ezeken az utcaszakaszokon is. Meggyőződésünk szerint hamar észrevehető lesz a változás.

Újabb pályázat kiírása vált szükségessé a Damjanich u. 4 szám alatti ingatlan bérleti jogának ügyében. Az újabb kiírást azt tette szükségesség, hogy az előző eljárásban nyertes Belső-Pesti Tankerületi Központ utóbb nem volt hajlandó megfizetni a pályázatában vállalt bérleti díjat. A Zeneiskola igazgatója is felszólalt a testületi ülésen. Neki válaszolva Niedermüller Péter polgármester úgy fogalmazott, ha rajta múlna, a Zeneiskola már birtokba vehette volna az épületet. A szerződéskötést a tankerület akadályozta meg, így a Zeneiskolának velük kellene egyeztetni – jelentette ki a polgármester.

Erzsébetváros képviselő testülete öt lakást biztosított az Oltalom Karitatív Egyesület számára. Ezeket a hajléktalanokkal, nehéz sorsú emberekkel foglalkozó egyesülettel közösen választottuk ki, a felújításról az Oltalom gondoskodik, hogy ezt követően általuk kiválasztott családok kaphassanak itt otthont.

Erzsébetvárosban sokan küzdenek lakhatási válsággal, ezért szükség lenne felújított, korszerű önkormányzati bérlakásokra. Ennek érdekében tervezi a kerület vezetése egy 80 lakásos bérház építését, a Verseny u. 22. sz. alatti romos épület helyén. A részben uniós pályázat segítségével megvalósuló beruházás önrészét az önkormányzat csak ingatlan értékesítésből vagy hitelből fedezheti, ezért használaton kívüli ingatlanok eladását határozta el. Ezt az előterjesztést a Momentum a Fidesszel együtt leszavazta. Ezzel ugyan megnehezítették, hogy folytassuk ezt a munkát, de mindent el fogunk követni, hogy Erzsébetvárosban modern, európai lakhatási viszonyokat teremtsünk.

 

kohezios_alap