• írta Adminisztrátor
  • 2020. július. 22. szerda
  • 2

Külön engedély nélkül is nyitvatarthatnak a teraszok éjfélig Erzsébetvárosban

Külön engedély nélkül is nyitvatarthatnak a teraszok éjfélig Erzsébetvárosban!
title image

Külön engedély nélkül is nyitvatarthatnak a teraszok éjfélig Erzsébetvárosban

Erzsébetváros vezetése az elmúlt napokban több oldalról mérlegelte a teraszok nyitvatartását. Végül úgy döntöttünk, hogy a vendéglátóhelyek teraszai 2020. szeptember 15-ig, azaz az elkövetkezendő 8 hétvégén (a pénteki és szombati napokon) a társasházak közgyűléseinek hozzájárulása nélkül is nyitva tarthatnak éjfélig. Ez természetesen csak azokra vonatkozik, akik közterület-használati engedéllyel rendelkeznek.

Az engedményt hosszas mérlegelés után szavazta meg Erzsébetváros képviselő-testülete. Sajnos a szomszédos országokban már egyértelműen tapasztalható a vírus második hullámának közeledése, így a szabad tér és a nagyobb távolság biztonságosabb légkört teremt a vendégeknek és az itt lakóknak.

Szeretnénk nyomatékosan felhívni a vendéglátósok és a látogatók figyelmét is, hogy a fokozott közterületi ellenőrzések továbbra is folytatódnak a kerületben.

Ha a teraszok nem zárnak be éjfélkor, abban az esetben a lehetőséget visszavonjuk és az adott terasz újra csak este 10 óráig lehet nyitva.

A hatóság senkit nem figyelmeztet kétszer, már első alkalommal, amint megalapozott szabálytalanságot tapasztalnak megszűntetik az engedményt.

_MG_9627
kohezios_alap