• írta Sándor Zsuzsa
  • 2023. szeptember. 14. csütörtök
  • 0

LED-csereprogram a Klauzál téri csarnokban

Az önkormányzat még májusban hirdette meg az „Ingyenes LED-izzókkal az energiatakarékos háztartásokért!”
title image

LED-csereprogram a Klauzál téri csarnokban

Az önkormányzat még májusban hirdette meg az „Ingyenes LED-izzókkal az energiatakarékos háztartásokért!” akcióját. A felhívásra azok a kerületi lakosok jelentkezhettek, akiknek a nevére villanyszámla érkezik, tehát kapcsolatban állnak valamelyik áramszolgáltatóval, és a lakásukban lévő hagyományos villanykörtéket LED-izzókra akarták cserélni. Június végéig lehetett regisztrálni, a pályázat már lezárult. A LED-izzók kiosztása ezen a héten kezdődött el a Klauzál téri Vásárcsarnokban, és a héten péntek délutánig tart. Mindazok, akik regisztráltak, a csarnokban felállított átvételi ponton kaphatják meg az energiatakarékos izzókkal teli csomagjukat.

Akik pedig szeptember 13-án, szerdán délelőtt látogattak el a Klauzál téri csarnokba, Nidermüller Péter polgármestertől és Dr. Kispál Tibor alpolgármestertől személyesen vehették át az új LED-izzóikat. Dr. Kispál Tibor lapunknak elmondta, az önkormányzat ezzel a kampánnyal is segíteni szeretné a lakosságot az energiaköltségeik csökkentésében, hiszen ezekkel az izzókkal, akár 80-85 százalékkal kevesebb energiát lehet fogyasztani. A LED-izzók használata tehát környezetbarát és a fenntarthatóságot is szolgálja.

Összesen 6700 LED-izzóra érkezett be lakossági igény. Fontos kiemelni, hogy az önkormányzat a CYEB Kft.-vel együttműködve valósította meg az ingyenes LED-csereprogramot.

Az izzók átvételéhez személyi igazolvánnyal, és lakcímkártyával várnak mindenkit, de Dr. Kispál Tibor megemlítette azt is, hogy például az ő körzetében is vannak olyan idősek, mozgáskorlátozottak, akikhez a munkatársaival személyesen viszik ki az ajándékcsomagokat.


kohezios_alap