• írta Adminisztrátor
  • 2021. február. 09. kedd
  • 2

Megújul a Klauzál tér

Megújul a Klauzál tér
title image

Megújul a Klauzál tér

A Klauzál tér Erzsébetváros egyik ékköve lehetne, egy kis zöld park a belváros mélyén. A benne rejlő lehetőség azonban egyelőre kiaknázatlan, hiszen a területtel évtizedek óta nem foglalkozott senki. Ez hamarosan megváltozik!  24 év után eljött az ideje, hogy felújítsuk a Klauzál teret.

A nyáron lezajlott lakossági felmérések alapján elkészítettük a felújítás tanulmányterveit amelyeket alább tud letölteni 

A zöldfelületet megnöveljük, hogy egy kis zöld oázis alakítsunk ki játszótérrel, kutyafuttatóval, közösségi terekkel. Emellett javítani akarjuk a közbiztonságot és akadály mentesítenénk, jobban megközelíthetővé tennénk a teret.

A tervezésből természetesen Erzsébetváros lakóit sem szeretnénk kihagyni. Amennyire lehetőségünk engedi, szeretnénk együtt gondolkodni Önökkel arról, hogyan újuljon meg ez a kis ékszerdoboz kerületünkben. Azoknak, akik szívesen részt vennének a tervezésben és szívükön viselik a tér sorsát, létrehoztunk egy facebook csoportot: https://www.facebook.com/groups/275469133927783 várjuk szeretettel javaslataikat és természetesen folyamatosan beszámolunk majd a felújítás részleteiről is!

Ebben a csoportban tájékozódhatnak a tér fejlődésével kapcsolatos információkról, és mesélünk is a térről, hiszen nevezetes helyszíne ez Budapestnek.

A közösségi tervezés részeként kíváncsian várjuk ezzel kapcsolatos kommentjeiket és üzeneteiket is. Március 9-re online lakossági fórumot szervezünk, ahol kertészeti szakemberek, illetve Bárdi Zsuzsanna alpolgármester asszony is részletesen válaszolnak az eddig beérkezett kérdésekre, javaslatokra.

Leveleiket várjuk a [email protected] e-mail címre.

A látványterveket és a felújítással kapcsolatos fényképeket az önkormányzat instagram oldalán is nyomon követhetik a videókat pedig az önkormányzat youtube csatornáján itt tekinthetik meg.

Ezen felül fontosnak tartjuk a személyes interakciót, így amennyire a vírushelyzet engedi, szeretnénk találkozni Önökkel.

Az önkormányzati hivatal épületében külön dobozokat helyeztünk el, ahová bedobhatják a papírra írt észrevételeiket.

A Klauzál térre kiállítást szervezünk, a piacon pedig egy interaktív térképen jelezhetik nekünk, milyen módon alakítanák át a területet, hova helyeznék el a sportolásra, pihenésre, játékra alkalmas eszközöket.

Természetesen Hírlevelünkben , valamint az Erzsébetváros újság következő számaiban is találkozhatnak majd a felújítás részleteivel.

06d297014a052897d7ec8d04180f5555-1090px
kohezios_alap