• írta Adminisztrátor
  • 2020. március. 05. csütörtök
  • 1

Szigorúbb higiéniai intézkedések a bulinegyedben

Szigorúbb higiéniai intézkedések a bulinegyedben
title image

Szigorúbb higiéniai intézkedések a bulinegyedben

 

A koronavírus terjedése miatt Erzsébetváros vezetése összehangolt szigorú higiéniai intézkedéseket kért a bulinegyed vendéglátóhelyeitől is. Erről egyeztetett ma az érintettetekkel dr. Oláh Lajos a kerület országgyűlési képviselője, Niedermüller Péter polgármester és Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester.

A megbeszélés után közös sajtótájékoztatót tartott dr. Oláh Lajos és Ujvári-Kövér Mónika, valamint Molnár Bence a Szimpla marketing vezetője.

Erzsébetváros országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a bulinegyedben különösen sok külföldi fordul meg. Egy hétvégén 30 ezer fölött van az idelátogatók száma. Dr. Oláh Lajos kezdeményezte, hogy a kormány által létrehozott koronavirus.gov.hu honlap ne csak magyar nyelven legyen elérhető, hanem minimum angol nyelven is adjon tájékoztatást.

Ezen kívül dr. Oláh Lajos kezdeményezi, hogy legyen 24 órás, angol nyelvű ügyelet is, hogy baj esetén tudjanak hová fordulni a külföldiek, ezen kívül a repülőteret is be kívánja vonni a tájékoztatásba és ebben kéri a Kormány segítségét is, mert a külföldiek itt találkoznak először a hazai intézkedésekkel.

Ujvári-Kövér Mónika az Erzsébetváros által megtett intézkedésekről elmondta, hogy az egész kerületet ellátta az önkormányzat tájékoztató plakátokkal. Legalább ennyire fontos, hogy biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét, az ügyfélszolgálati helyektől, - ha szükséges - a tankerülethez tartozó iskolákig. Az alpolgármester asszony megállapította, hogy a vendéglátóhelyekkel foglalkozó belső-erzsébetvárosi döntés-előkészítő munkacsoport ugyan már február végén befejezte a tevékenységét, de ennek ellenére, a közös munka során felhalmozott tapasztalatok nagyon megkönnyítik a kommunikációt. Például az ilyen különleges döntést igénylő helyzetekben is, mint ami a koronavírus járvány fenyegetésével állott elő.

Molnár Bence a Szimpla marketing vezetője kiemelte, már az utóbbi hetekben intenzívebben takarítják a közösségi területeket és sokkal erősebb fertőtlenítőszereket használnak a kézmosókban is. Sajnos ezekből a szerekből mostanra országszerte hiány van. A vendéglátók az online és egyéb felületeiken egy közös kampányt fognak indítani, amiben megkérik a turistákat, hogy ha rosszul érzik magukat, vagy betegség jeleit észlelik, akkor kerüljék el a szórakozóhelyeket és forduljanak orvoshoz.

A tájékoztató végén dr. Oláh Lajos országgyűlési képviselő felkérte a Kormányt, hogy segítsen a fertőtlenítőszerek beszerzésében és az idegen nyelvű tájékoztatás megszervezésében. Elmondta még, hogy felveszik az Airbnb-s szállásadókkal is a kapcsolatot, hogy a vendégek kiköltözése után fokozottabban fertőtlenítsék a szálláshelyet.

Egy újságíró azt kérdezte az országgyűlési képviselőtől, hogy mennyire áll jól szerinte a Kormány a koronavírus elleni védekezéssel.

-„Ha lemegy a Kormányhivatalba, bemegy és nem fog találni kézfertőtlenítőt, elmegy a Péterfy utcai kórházba, ott talál olyan folyosót, ahol nincs kézfertőtlenítő. Nem szeretném tovább folytatni!”- válaszolta a képviselő, majd megerősítette: az a Kormány feladata, hogy a lakossággal együttműködjön és a lakosság is érezze azt, hogy a Kormány minden erejéből telhetőt megtesz a járvány megelőzésére!

kohezios_alap