• írta Adminisztrátor
  • 2020. január. 17. péntek
  • 2

Három generációval az egészségért

Három generációval az egészségért
title image

Három generációval az egészségért

TÁJÉKOZTATÓ a Betegeknek

Kedves Betegeink!

Ez úton örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest VII. Kerület Erzsébetváros nyolc háziorvosi praxisa praxisközösségként együttműködve eredményesen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, Három generációval az egészségért IIPraxisközösségi pályázaton.

Így 2020. január 2-án el tud kezdődni egy közös munka, amely egészen 2021. április 30-ig tart. A pályázat célja a pályázó felnőtt- és gyermek háziorvosi praxisok, mint egészségügyi alapellátást nyújtó szolgáltatók támogatásán keresztül az alábbi célok elérése:

„A pályázat keretében lehetőség nyílik a Három generációval az egészségért program megvalósítására, mely az egészségügyi alapellátás fejlesztését, valamint az alapellátásban résztvevő szereplők együttműködését állítja központba, bevonva ugyanakkor a szakellátást, az Egészségfejlesztési Irodákat, valamint a területi és települési önkormányzatokat. 

A pályázat keretében cél szív- és érrendszeri prevenciós és gondozási program, rosszindulatú daganatos betegségek szűrését és korai felismerését elősegítő program, valamint gyermekek körében egészségfejlesztési programok megvalósítása. További cél a magyar lakosság egészségértésének javítása és egészséges életmódjának elősegítése, különös tekintettel a gyermekek körében a rendszeres fizikai aktivitás, az egészséges táplálkozás elterjesztésére, valamint a dohányzás megelőzésére és a leszokás támogatására. 

 A pályázati program hosszú távú célja – összhangban a Kormány által elfogadott Egészséges Magyarország 2014-2020 Egészségügyi Ágazati Stratégia, valamint a Nemzeti Keringési-, Rákellenes-, és Gyermekegészségügyi Programok céljaival – a koszorúér betegség, valamint a stroke okozta korai (65 év alatti), a daganatos betegségek okozta halálozás csökkentése, illetve a gyermekkori elhízás megelőzése és a dohányzás visszaszorítása. További cél a szélütések miatti maradandó károsodások mértékének csökkentése, valamint a cukorbetegség és az elhízás előfordulása növekedésének megállítása. A pályázati program hosszútávon hozzájárul ahhoz, hogy a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok magas színvonalon, a hazai szakmai és minőségügyi standardok szerint valósuljanak meg.”

TámogatóEmberi Erőforrások Minisztériuma (1054. Budapest Akadémia u. 3.; képviseli: Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár)

Lebonyolító: Állami Egészségügyi Ellátó Központ (1125. Budapest Diós Árok 3.; képviseli: Dr. Gondos Miklós főigazgató

Erzsébetvárosban az alábbi praxisok vesznek közvetlenül részt a pályázati munkában:

TAO Természetes és Tradicionális Gyógyító Kft. (1073. Budapest Akácfa u. 62.; képviseli: Dr. Szigeti Tamás)

„HEALT” CARE Egészségőrző Megelőző Gyógyító Oktató Családorvosi Bt. (1025. Budapest Nagybányai út 75. fsz.1.; képviseli: Dr. Tímár Éva)

„Sirály” Háziorvosi-Egészségügyi-Kereskedelmi –és Kulturális Szolgáltató Bt. (1073. Budapest Dohány u. 71. II/5.; képviseli: Dr. Vedres Klára)

VITA-CHI Egészségügyi Bt. (1141. Budapest Álmos Vezér u. 39. I e. 6.; képviseli: Dr. Decastello Alice)

A pályázat megvalósítása, a betegekkel a kapcsolat tartása az alábbi rendelőkben, valamint az egyéb események későbbi meghirdetett helyszínein történik.

           

TAO gyermekrendelői:

1073 Budapest, Akácfa u. 62.

Dr. Kerekes Judit
Dr. Miklós Anna
Dr. Onódy Gábor

 

1074 Budapest, Vörösmarty u. 14.

Dr. Tóth Éva

Dr. Vörös Ildikó

 

Anya és csecsemővédelmi intézet:

1077 Budapest, Rottenbiller u. 27.

1075 Budapest, Madách I. u. 2-6.

 

Felnőtt rendelők:

1072 Budapest, Klauzál u. 23.

Dr. Tímár Éva

 

1074 Budapest, Hársfa u. 17.

1078 Budapest, István u. 35.

Dr. Vedres Klára

1077 Budapest, Wesselényi u. 11.

Dr. Decastello Alice,

 

Kérjük amennyiben bármilyen kérdése, észrevétele van, keressen bennünket az alábbi levélcímen: [email protected]. Kérdéseivel fordulhat közvetlenül fenti háziorvosokhoz, házi gyermekorvosokhoz is.

Budapest, 2020. január

Dr. Szigeti Tamás

 

koordinátor

kohezios_alap