• írta Adminisztrátor
  • 2021. március. 10. szerda
  • 3

Unikornis simogató is lehet a Klauzál téren

Unikornis simogató is lehet a Klauzál téren
title image

Unikornis simogató is lehet a Klauzál téren

Erzsébetváros polgármestere is kedveli az egyszarvúakat, ezért támogatja azt az ötletet, amit az ötlettérképre posztolt ki egy ifjú erzsébetvárosi lakos. Niedermüller Péter szerint minden vélemény és ötlet fontos, hiszen önkormányzat célja, hogy a helyiek megszeressék és birtokba vegyék újra a Klauzál teret. „Mindenkinek van beleszólása a park sorsába és az önkormányzat minden kérdésben kikéri a lakók véleményét, hiszen az életterükről van szó.” – mondta a térről szóló online fórumon, ami itt nézhető vissza.

A beérkezett kérdésekre válaszolva Bárdi Zsuzsanna alpolgármester arról beszélt, hogy már a tervezésnél figyelembe veszik, hogy a park biztonságos legyen, ezért kicserélik a világítást, de azt is fontolóra veszik, hogy a megújított parkra parkőrök vigyázzanak majd. 

A fórumon részt vett még az előzetes terveket elkészítő csapat tagja, Gyüre Bori is, aki elmondta: a tervezésnél az volt a céljuk, hogy a zöldfelületet megnöveljék, és minél több ember számára tegyék vonzóvá a teret. „A nyugalmas park funkciót szeretnénk erősíteni, a sport és játszó funkciót szeretnénk csökkenteni, de izgalmasabbá tenni.” – mondta. 

A fórum negyedik vendége, Farkas Ágnes igazságügyi szakértő, minősített favizsgáló úgy fogalmazott: „Én is a belvárosban laktam 38 évig, megértem a lakók aggodalmát a fákért.” A szakértő szerint egy favizsgáló csak végső esetben ír ki fakivágást. De amikor egy fa olyan állapotban van, hogy veszélyt jelent az emberekre, akkor nincs mit tenni. 

Konkrét, de helyenként meghökkentő ötletek is érkeztek: az ötlettérképen hozzászólók klasszikus tekepályát kértek az uraknak, rózsakertet a hölgyeknek, mások NASA-rakétabázist látnának szívesen a téren, de volt aki randisarkot nyitna az ismerkedni vágyóknak. De többen jelezték, hogy örülnének egy szökőkútnak, vagy annak, ha télen korcsolyapályán lehetne sportolni, nyáron pedig egy futókör segíteni a mozgást. 

A fórummal nem zárult le az ötletek gyűjtése; a Megújul a Klauzál tér Facebook-csoportban és a [email protected] e-mail címre továbbra elküldhetik észrevételeiket. 

kohezios_alap