• írta Török Zsuzsa Göngy
  • 2023. március. 24. péntek
  • 0

Véget ért a Doku7

Márton Dorottya a lelkét mutatta meg rövidfilmjében
title image

Véget ért a Doku7

Márton Dorottya a lelkét mutatta meg rövidfilmjében

 

Lezárult a Doku7 a K11-ben, az utolsó előadáson Márton Dorottya Babaházban című alkotását vetítették, amit kerekasztal beszélgetés követett.

Második alkalommal szervezte meg az ERöMŰVHÁZ és Erzsébetváros Önkormányzata a dokumentumfilmek fesztiválját: február 9-től hét héten keresztül olyan magyar alkotásokkal találkozhattunk, melyek társadalmi ügyeket, kisebbségi élethelyzeteket tártak fel, sokszínűen és változatosan. Fókuszban a közösségek ereje volt.

„A magyar dokumentumfilmes alkotóknak egyre jobban szűkülnek a tereik, lehetőségeik, ezért is fontos, hogy segítsük őket a bemutatkozásban” – fogalmazott Szücs Balázs alpolgármester, az utolsó alkalom vendégeként.

Márton Dorottya a kerületben él. Önéletrajzi ihletésű rövidfilmet láthattunk tőle a gyerekkori traumák leküzdéséről, amiben a művészetterápia is segítette. A mindössze háromperces alkotás szereplői játékbabák, általuk mutatja meg a fiatal rendező saját sebeit, szorongásait. A mű tömény lenyomata Dorottya gyerekkorának, érzéseinek.

Benedek Ágota forgatókönyvíró vezette ezúttal is a vetítés utáni közönségtalálkozót, melyhez Szücs Balázs csatlakozott. A szálak a beszélgetés során összeértek, mikor kiderült: a legnehezebb feladat röviden, tömören megmutatkozni – dokumentumfilm-készítőnek, politikusnak egyaránt – úgy, hogy a közönség számára hiteles, őszinte képet mutasson az a pár perc.

Az alpolgármester a program végén további együttműködésre invitálta Márton Dorottyát: családi traumákról készülő új filmjét remények szerint Erzsébetvárosban mutatja majd be a rendező.

kohezios_alap