• írta Adminisztrátor
  • 2021. április. 29. csütörtök
  • 28

Vigyázat trükkös tolvajok!

Vigyázat trükkös tolvajok!
title image

Vigyázat trükkös tolvajok!

Vigyázat trükkös tolvajok!

 

Az önkormányzat alkalmazottjaként mutatkozott be az a férfi, aki a Síp utcában ellopta egy idős asszony megtakarított pénzét. A VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben.

A nénihez április 27-én, koradélután kopogott be egy ismeretlen férfi, aki azt mondta, a kerületi Önkormányzat alkalmazottjaként jár el és az a feladata, hogy felmérje, milyen károkat okoztak a szomszédos lakásban zajló felújítási munkák. Miután bebocsájtást nyert a lakásba, fényképfelvételeket készített, majd elkérte a közös költség számláit. Tekintettel arra, hogy a sértett azokat nem tudta bemutatni, ezért felszólította, rendezze az elmaradását és fizessen 12.000 Forintot.

A néni elővett egy borítékot, amelyben a megtakarított pénze volt, majd abból átadott 12.000 forintot az ismeretlen férfinak. Ezt a férfi átvette, majd elterelte az asszony figyelmét, és a borítékot, benne a sértett összes megtakarított pénzével eltulajdonítva, eltűnt a lakásból.

Az esettel kapcsolatban Erzsébetváros Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy kollégái minden esetben iratokkal igazolják magukat, ha lakosokat keresnek fel, és soha, semmilyen indokkal nem vesznek át pénzt. Kérjük, legyenek körültekintőek, és óvatosak és minden esetben kérjenek igazolványt a lakásba bejutni szándékozó idegenektől! Ha úgy gondolják, hogy be akarják őket csapni, hívják nyugodtan az ingyenes 112 segélyhívót. Javasoljuk azoknak, akiknek egyedül élő idős hozzátartozói vannak, hogy beszélgessenek velük az ilyen bűncselekményekről. Beszéljék meg, hogy ha valaki pénzt akar beszedni az idős embertől, kérjék meg, hogy jöjjön vissza később, amikor más is lesz ott. Addig ne is nyissanak ajtót. Mondják meg, hogy nincs otthon készpénz (és ne is tartsanak ott nagyobb összeget).

kohezios_alap