• írta Adminisztrátor
  • 2020. március. 16. hétfő
  • 2

Zárva tartás idején ügyeletet tartanak az óvodák és bölcsődék

Zárvatartás idején ügyeletet tartanak az óvodák és bölcsődék
title image

Zárva tartás idején ügyeletet tartanak az óvodák és bölcsődék

Tisztelt Szülők!

A koronavírus-járvány terjedése miatt a Kormány az élet-és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III.14.) Korm. rendelet 2. §-ában döntött arról, hogy a polgármester a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében rendkívüli szünetet rendelhet el.

Ezek alapján a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata által fenntartott bölcsődékben és óvodákban

2020.03.17. napjától visszavonásig rendkívüli szünetet rendelek el.

A bölcsődei és óvodai felvétel, illetve beszoktatás ezen időszak alatt felfüggesztésre kerül.

Egyéni, indokoltesetekben lehetőség van gyermekfelügyeletet igénybe venni, az erre kijelölt intézmény

bölcsődés korú gyermek esetében:

Városligeti Bölcsőde

cím: 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41.

 

óvodás korú gyermek esetében:

Erzsébetvárosi Magonc Óvoda

cím: 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41.

 

Kérjük, hogy csak indokolt esetben vegyék igénybe az ügyelet lehetőségét, hiszen a vírus terjedésének megakadályozása a személyes érintkezések minimalizálásával hatékony.

Az ügyeletet kizárólag azon szülők gyermekeinek biztosítjuk, akik az egészségügyi, és élelmezési ellátásban, az élelmiszer kereskedelemben vagy a járvány megelőzésében és a védekezéssel összefüggő területeken (pl. rendőrség, honvédség, katasztrófavédelem, kormányzati alkalmazott) teljesítenek feladatot, továbbá akiknek munkáltatója nem járul hozzá a távmunkában történő munkavégzéshez, és ennek tényét a munkáltató írásban igazolja.  

Nem fogadjuk az ügyeleti rendszerben azon gyermekeket, akiknek valamelyik szülője részmunkaidőben dolgozik, vagy valamelyik szülője GYES-en, GYED-en, szülési szabadságon van, illetve főállású anya, továbbá azon gyermekeket, akik jelenleg félnapos intézményi ellátásban részesülnek.

Nem fogadhatják az ügyeletben az intézmények azokat a gyermekeket, akiknél orrfolyás, köhögés, felső légúti betegség és/vagy megfázás tünetei észlelhetők, továbbá azon gyermekeket, akik az igénylést megelőző két hétben külföldön tartózkodtak, vagy velük ilyen személy érintkezett. Kérjük a szülőket, hogy az intézménybe csak teljesen egészséges gyermeket hozzanak.

Tekintettel arra, hogy nem tudjuk kiszámítani a járvány terjedését, arra kérjük a tisztelt szülőket, hogy lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket.

Amennyiben a gyermekük részére megállapításra került a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, illetve a hátrányos helyzet/halmozottan hátrányos helyzet, és igényt tartanak gyermekük étkeztetésére az otthon maradásuk ellenére, kérjük, jelezzék igényüket az ügyeletet ellátó óvoda, vagy bölcsőde vezetője felé.

Niedermüller Péter

Erzsébetváros polgármestere

kohezios_alap