• írta Adminisztrátor
  • 2021. június. 25. péntek
  • 0

Hosszú idő után tegnap összeült az Idősek Tanácsa.

Fontos feladatunknak tartjuk, hogy minden középületünkhöz legyen mindenki számára akadálymentes hozzáférés. Ezért, amikor nagyobb mozgásterünk lesz a költségvetésünkben, erre a célra is fogunk forrást biztosítani.
title image

Hosszú idő után tegnap összeült az Idősek Tanácsa. Niedermüller Péter Erzsébetváros polgármestere beszélt arról, hogy fontos feladatunknak tartjuk, hogy minden középületünkhöz legyen mindenki számára akadálymentes hozzáférés. Ezért, amikor nagyobb mozgásterünk lesz a költségvetésünkben, erre a célra is fogunk forrást biztosítani.
Szóba került a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ átalakítása, ami az eddigieknél hatékonyabb működést célozza. A változtatásokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, hogy idejekorán közbeavatkozhassunk, amikor valaki bajba kerül, és minél kevesebb ember szoruljon szociális segélyre. Nagyban szeretnénk csökkenteni a bürokráciát is.

Ennek apropóján szeretnénk, ha létrejönne egy önkéntes hálózat, amiben egymást segítik az idős emberek. Erre nagyon jó nemzetközi példák léteznek, ezeket követve szeretnénk már ősszel érdemben foglalkozni az elképzeléssel.

Az ülés vendége volt még Oláh Lajos, a kerület országgyűlési képviselője, aki sok más mellett arról számolt be, szeretné elérni, hogy az 1947 után épült társasházak is részesülhessenek az állami pályázatokból, hogy ezek felújítására az MNB adjon kamatmentes kölcsönt.

kohezios_alap