• írta Adminisztrátor
  • 2020. május. 19. kedd
  • 2

Online kérdőív a klímavédelemről

Online kérdőív a klímavédelemről
title image

Online kérdőív a klímavédelemről

Online kérdőív a klímavédelemről.

 

Az önkormányzat december végéig szeretné elkészíteni a Fenntartható Energia és Klíma Akciótervét (SECAP). Ehhez szeretnénk megismerni az Önök véleményét is erről a kérdésről. Szeretnénk tudni, melyek azok az ügyek, akciók, tevékenységek, amelyeket támogatnak a kerületben lakó, vagy itt dolgozó emberek. A kérdőív elérhető ide kattintva, a kitöltők között 2 db 10.000 Ft és 3 db 5.000 Ft értékű vásárlási utalványt sorsolnak ki.

Erzsébetvárosban az emberek megkérdezésével készül a Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv (SECAP). Ez a program többek között a helyi beruházások tervezését és a kerületi energiafelhasználás csökkentését segíti. Ezenkívül előnyt jelent az Európai Uniós pályázatok elbírálásakor is. A cél, hogy 40%-kal csökkenjen a kerület szén-dioxid-kibocsátása, és jobban alkalmazkodjon az elkerülhetetlen éghajlatváltozási hatásokhoz. Ezt a folyamatot közösségi tervezésben képzeltük el, melynek az első lépéseként az Erzsébetvárosban élő, és az itt dolgozó emberekhez fordul az önkormányzat.

A kérdőív segítségével képet kaphatunk arról, hogy melyek azok az ügyek vagy akciók, amelyek élvezik a helyiek támogatását, így bekerülhetnek Erzsébetváros Klíma Akciótervébe. A kérdőívet nagyjából 10 perc kitölteni és a beküldők között nyereményeket is kisorsolnak: A nyeremény 2 db 10.000 forintos vásárlási utalvány a szatyorbolt.hu, és 3 db 5.000 forintos vásárlási utalvány a zoldbolt.hu oldalak felajánlásával. Sorsolás 2020. június 15-én.

Ez a kérdőív csak az első lépés. Decemberig az önkormányzat további egyeztetéseket tervez a lakókkal, a lakó- és irodaházak tulajdonosaival, a vendéglátósokkal és az állami intézményekkel egyaránt, hogy felmérje az igényeket, és egy mindenki számára kielégítő tervet készítsen.

A kérdőív ide kattintva elérhető.

 

Üdvözlettel,

Erzsébetváros Önkormányzata

Klímavédelmi és fenntarthatósági kabinet

kohezios_alap