• írta Adminisztrátor
  • 2021. június. 22. kedd
  • 0

Színezd újra Ezsébetvárost

Azt szeretnénk, hogy az egész Janikovszky park kellemes, szerethető terület legyen így a belső összefirkált, graffitizett falfelületeket a Ti segítségetekkel szeretnénk átfesteni.
title image
A minap készült el a Neopaint Works által létrehozott, a ‘Converse City Forest’ program által támogatott legújabb tűzfalfestmény a Janikovszky Parkot övező Dob u. 35. szám alatti ház falán. A Converse cipőmárka ’City Forest ’ néven indított kezdeményezésében olyan városi tereket rehabilitál, ahol már a zöldfelületeket a beépítettség miatt nem lehet növelni, így az azokat övező falfelületeket festi meg tájképekkel, zöldfelületet imitáló falfestményekkel. A NASA által kifejlesztett festék a fotokatalízis jelenségén alapszik, és a fákhoz hasonló tisztító hatást fejt ki, négyzetméterenként 1 fa dolgát látja el.
🌿❤️Azt szeretnénk, hogy az egész Janikovszky park kellemes, szerethető terület legyen így a belső összefirkált, graffitizett falfelületeket a Ti segítségetekkel szeretnénk átfesteni.
➡️Gyere el csütörtökön és legyél részese az első ’Szinezd újra Erzsébetvárost’ kezdeményezésünknek ahol szerethető tereket szeretnénk egy picit szebbé, lakosságbaráttá formálni.
➡️Ecsetet, festőhengert biztosítunk, csak számíts rá, hogy esetleg Te is maszatos leszel, így olyan ruhába gyere!
Találkozhatsz és beszélgethetsz:
📍Bárdi Zsuzsannával a körzet képviselőjével, Erzsébetváros alpolgármesterével
📍Jankovics Barnabással a Neopaint Work egyik alapítójával
📍Erzsébetvárosi Klímakabinet munkatársaitól a kerültben létező környezetbarát és fenntartható lehetőségekről érdeklődhetsz
📍meglepetés ’Converse All Star’-ok, menő és kreatív arcok a városból
❤️Gyere és színezd újra velünk ezt a kerületet és tegyél egy élhetőbb, szebb Erzsébetvárosért!🌿🍃🌼🌸🙂
➡️Ha többet olvasnál a Converse City Forest-ről:
A ’Converse City Forest ’ néven indított kezdeményezésében olyan városi tereket rehabilitál, ahol már a zöldfelületeket a beépítettség miatt nem lehet növelni. így az azokat övező falfelületeket festi meg tájképekkel, zöldfelületet imitáló falfestményekkel. A projektekre helyi művészeket kérnek fel és a NASA által kifejlesztett festékkel dolgoznak amely a fotokatalízis jelenségén alapszik, és a fákhoz hasonló tisztító hatást fejt ki. A fotokatalízis egy, a napfény által kiváltott katalitikus folyamat, mely során a levegőben lévő oxigén és vízgőz a káros anyagok egyfajta tisztítószerévé alakulnak, ennek köszönhetően jól alkalmazható a levegő tisztítására is. A pureti®-t először a bilbaói Guggenheim Múzeumban használták: az anyaggal vonták be a kulturális intézmény reklámhordozóit, hogy tisztítsa a levegőt. A Converse azóta a világ több mint 15 nagyvárosában támogatott projekteket többek között: Santiago, de Chile, Rio de Janiero, Varsó, Bankok, Belgárd- városokban. A festék 1000 m²-en körülbelül 800-1000 fa dolgát ’látja el’, eddig a világon 9036 fát ’ültetett’ így a Converse a ’Converse City Forests plants trees where trees don't grow’ elvén. Budapesten a Neopaint csoportot kérték fel a projektre, amely keretein belül a tűzfal létrehozását támogatják.
kohezios_alap