• írta Adminisztrátor
  • 2020. április. 22. szerda
  • 2

Újabb több száz milliós csalás miatt tettünk feljelentést.

Újabb több száz milliós csalás miatt tettünk feljelentést
title image

Újabb több száz milliós csalás miatt tettünk feljelentést.

Több mint 216 millió ft kárt okozhatott az EVIKINT Kft. korábbi vezetése az önkormányzatnak.

Az EVIKINT Kft. jelenlegi ügyvezetője, miután 2019 év végén átvette a céget, megkezdte a Kft. jogi és gazdasági átvilágítását. Ekkor derült ki, hogy a cég korábbi ügyvezetője olyan munkákra is adott megbízást, amelyekhez nem lett volna joga.

Az EVIKINT Kft. el is kezdte ezeknek a jogosulatlanul megrendelt munkáknak a kifizetését, de ezt olyan – az önkormányzattól kapott - pénzből tette, amelyet más munkák kifizetésére kapott.

Emiatt egyrészt vannak olyan alvállalkozók, akiket az EVIKINT Kft. csak részben fizetett ki, noha az önkormányzattól megkapta rá a teljes összeget. Ezek az alvállalkozók most várnak a pénzükre. Másrészt olyan munkákat akarnak kifizettetni az önkormányzattal, amelyeket soha nem rendelt meg. Ezen kifizetések miatt, a rendelkezésünkre álló adatok szerint az önkormányzatot ért kár meghaladja a 216 millió ft-ot.

Az okozott kár miatt a polgármester utasítására a cég ügyvezetője feljelentést tett: csalás; hűtlen kezelés, és hanyag kezelés bűncselekményi gyanúja miatt, a VII. kerületi Rendőrkapitányságon.

 

Erzsébetváros Önkormányzata

kohezios_alap